Boksit Milići: Dobit 4 miliona KM

0

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića za devet mjeseci ove godine ostvarila je dobit od oko četiri miliona KM.Iz ove kompanije danas je saopšteno da je time nastavljen višegodišnji trend uspješnog poslovanja i postigniti izrazito dobri finansijski rezultati.
U saopštenju se ističe da su ovi rezultati postignuti uprskos svjetskoj ekonomskoj krizi, poremećajima i problemima na tržištu i povećanju obaveza po osnovu poreza poreza i doprinosa, kao i rastu cijena energenata i drugih repromaterijala.

„Ostvarena dobit je na nivou planirane, ali je neuporedivo veća u odnosu na isti period prošle godine, kada je iskazan i manji gubitak“, navedeno je u saopštenju.

U „Boksitu“ naglašavaju da je u proizvodne programe u sektorima „Proizvodnja hrane“, „Drvoprerada“ i „Rudarstvo“ investirano više od četiri miliona KM, i to isključivo sredstava iz vlastitih izvora.

„Uredno su izmirivane obaveze prema zaposlenima, uz prosječnu neto- platu od oko 850 KM, te prema dobavljačima, fondovima, budžetu i poslovnim bankama sa kojima je ostvarena veoma uspješna poslovna saradanja“, navodi „Boksitova“ Služba za odnose sa javnošću.

Uprkos tome što „Boksit“ više potražuje nego što duguje, ulaganjem značajnih sredstava u pripremu i proizvodnju rude, obezbijeđene su zalihe na lagerima veće od 120.000 tona, čija je vrijednost oko osam miliona KM.

Ove zalihe, koje su veće nego ikada do sada, omogućiće da se strateški kupac Fabrika glinice „Birač“ iz Zvornika uredno snabdijeva i u zimskom periodu, navodi se u saopštenju.

Iz Kompanije „Boksit“ izražavaju očekivanje da će i zvornička Fabrika, nakon značajnih tehnoloških poboljšanja i drugih mjera koje se preduzimaju, biti u prilici da urednije izmiruje obaveze.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare