Bojana Deronjić pobjednik festivala poezije za djecu i mlade

0

ISTOČNO SARAJEVO – Prvo mjesto – Pjesničko uzdarje „Radoslovnica“, posvećeno pjesniku Radoslavu Samardžiji, na 13. međunarodnom festivalu poezije za djecu i mlade „Trinaesto poglavlje“ u Istočnom Sarajevu osvojila je Bojana Deronjić, student Filološkog fakulteta-njemački jezik i književnost iz Banjaluke.

Nagrada za prvo mjesto u kategoriji djece od prvog do petog razreda danas je uručena Anđeli Jovanović, učenici trećeg razreda Osnovne škole /OŠ/ „Branko Miljković“ iz Niša, a u kategoriji od šestog do devetog razreda Milici Radovanović, učenici devetog razreda OŠ „Risto Proroković“ iz Nevesinja.

U kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto osvojila je Tijana Babić, učenica drugog razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ iz Trebinja.

Direktor Forum teatra Vitomir Mitrić rekao je da je na konkurs stigao veliki broj radova djece i mladih, te da su odabrani i nagrađeni najbolji.

On je podsjetio da su tokom Festivala na svečanoj akademiji učestvovala poznata književna imena, nakon čega je održano „Veče Dare Stoiljković“, dok su se danas pjesnici družili sa djecom uz moto „Pouči me – nauči me“.

Književnica Dara Sekulić istakla je da je ove godine došlo znatno manje radova, ali su kvalitetniji i svaki je mogao biti nagrađen.

Ona je istakla da se među svim radovima izdvaja nagrađena Anđela Jovanović koja je najmlađa učesnica sa izvanrednim pjesmama.

„Radujem se da su me sva djeca oduševila pjesmama i ovo su bili lijepi dani Festivala puni smijeha i dječije radosti“, istakla je Sekulićeva.

Anđela Jovanović rekla je da se po nagovoru učiteljice prijavila na konkurs.

Bojana Deronjić istakla je da se prijavila na konkurs za mlade pjesnike od 18 do 30 godina o temi „Riječ za ljubav“ i osvojila prvo mjesto.

Festival je održan u organizaciji Forum teatra, generalni sponzor je Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Srpske, a Festival je sufinansiralo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare