Bojan Stanišić učesnik velikog kampa “Aleksandar Petrović“ u Somboru

0

Jedini takmičar sa prostora Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koji je izborio učešće na kampu “Aleksandar Petrović“ u Somboru je naš Bojan Stanišić, član AK „Pale“.

Kamp traje od 04.07. do 14.07.2011. godine, a učesnici su smješteni u Domu učenika srednje škole u Somboru. Direktor doma je nekadašnji bokserski as Milanko Jovičić.

Dom je i galerija i hotel, sa svim pratećim sadržajima – teretanom, informatičkim centrom, velikom salom za sastanke, modernim restoranom itd. Sponzor kapma je Ministarstvo prosvete i kulture koje je, već treću godinu zaredom, stožer Kampa RTS-a.

Treneri koji rade sa takmičarima su Mirko Vujaklija, trener koji je stvorio brojne reprezentativce Srbije i Jugoslavije. Među njima su i olimpijka Suzana Ćirić, koja je prije dvadesetak godina s lakoćom pobjeđivala Oliveru Jevtić, ali i šestostruki pobjednik Krosa RTS-a Dragoslav Prpa, čovjek koji je baš na tom takmičenju savladao i budućeg šampiona Evrope u krosu Ukrajinca Sergeja Lebeda) i Dragan Zdravković (nekada šampion Evrope na 3000 metara, a danas uspješni trener. On je uzor dijeci, jer pored titule kontinentalnog prvaka, pobjeđivao je i svjetskog i olimpijskog pobednika na 1500 m Sebastijana Koua, Britanca koji je upisan zlatnim slovima u sve atletske ljetopise, ali i ostale velikane atletske scene s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog vijeka… Treninzi se održavaju na stadionu Radničkog.

Učesnici kampa:

Predrag Aleksić (Ćuprija, 95. godište), Ivan Nikolić (Ćuprija, 96), Marija Jovanović (Paraćin, 96), Aleksandra Lukić (Šabac, 96), Kristina Stupar (Požarevac, 97), Jovana Jevtić (Valjevo, 95), Jovana Lukić (Valjevo, 97), Nađa Petrović (Šabac, 97), Kristijan Ristić (Smederevo, 97), Marko Milovanović (Požarevac, 96), Janko Urošević (Čačak, 96), Luka Milunović (Čačak, 97) i Bojan Stanišić (Pale, 96).

(TL / www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare