Bogosluženja i nalaganje badnjaka u manastirima na Romaniji

0
Manastir Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji - Sokolica

SOKOLAC – U sva tri manastira na području opštine Sokolac sutra, na Badnji dan, biće služeno praznično večernje uz osvještanje i nalaganje badnjaka, a na Božić u četvrtak, 7. januara, božićne liturgije.

Prema rasporedu bogosluženja u Manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima, služenje carskih časova sutra počinje u 7.00 časova, Liturgija Svetog Vasilija Velikog u 9.00, veliko povečerje sa petohljebnicom u 16.00 časova i nastavku blagosiljanje i nalaganje badnjaka, saopšteno je iz ovog hrama.

Božićno jutrenje počinje sutra u 22.30 časova, a na dan rođenja Gospoda Isusa Hrista u četvrtak, 7. januara, u ponoć božićna liturgija Svetog Jovana Zlatoustog.

U Manastiru Svete Trojice, koji je izgrađen na tromeđi opština Sokolac, Rogatica i Pale i osveštan 2005. godine, veliko bdenje na Božić počinje u 17.00 časova.

U petak, 8. januara, Sveta liturgija posvećena Saboru Presvete Bogorodice počinje od 9.00 časova, a Akatist Bogorodici u 17.00 časova.

U Manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji na Badnji dan praznično večernje sa osveštanjem i paljenjem badnjaka počinje u 19.00 časova, a božićna liturgija u ponoć, najavili su iz ovog hrama na Ravnoj Romaniji koji je sagrađen 2002. godine, a manastirom je proglašen 2005. godine.

U manastiru Presvete Bogorodice u Knežini praznično večernje za Badnje veče počeće u 18.00 časova, a potom će biti položeni badnjaci u porti ovog hrama.

Na najradosniji hrišćanski praznik liturgija će početi u 5.00 časova, saopšteno je Srni iz ovog manastira koji je jedan je od najstarijih pravoslavnih hramova u ovom kraju, a proglašen je za manastir u avgustu 1989. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare