Bogojavljensko plivanje u Željeznici u Vojkovićima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Tradicionalno bogojavljensko plivanje za Časni krst biće održano u subotu, 19. januara, u rijeci Željeznici u Vojkovićima, u opštini Istočna Ilidža.
Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Ranko Skakavac izjavio je Srni da su se do sada prijavila 23 takmičara, a da se očekuje tridesetak učesnika, pošto prijavljivanje traje do 19. januara.

On je naveo da će pobjednik dobiti zlatnik koji je obezbijedio načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović.

Start plivačke trke u Vojkovićima, koja se održava četvrti put, nalazi se ispod Mosta Ratka Močevića, a za Časni krst treba plivati 33 metra koja simbolizuju broj godina života Isusa Hrista.

Program manifestacije počinje u 9.00 časova služenjem liturgije u Hramu Svetog Petra Sarajevskog u Vojkovićima.

U 10.00 časova je veliko osveštanje vode, od 10.00 do 11.00 prijava takmičara, a u 11.30 časova kreće litija od Hrama do Mosta Ratka Močevića ispod kojeg će biti start trke.

Prošle godine učestvovalo je rekordnih 18 takmičara, a pobjednik je bio Gradimir Miladinović iz Trebinja, student Pravnog fakulteta na Palama, koji je u plivanju za Časni krst učestvovao 11 puta.

Organizatori ove manifestacije su Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Vojkovići” i DŽudo klub “Famos” uz blagoslov Srpske pravoslavne crkvene opštine Vojkovići, a sredstva je obezbijedila opština Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments