Bogdanović: Imenovanje Popovića odluka Vlade Srpske

0
Bogdanović: Imenovanje Popovića odluka Vlade Srpske

ZVORNIK – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas da je izbor novog vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Zvorniku Ivana Popovića odluka Vlade Republike Srpske, a ne nekih pojedinaca.

Nakon primopredaje funkcije između novog i dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Jovana Okuke i Ivana Popovića, Bogdanić je istakao da je Popović dobio priliku da uspostavi poljuljane međuljudske odnose u ovoj zdravstvenoj ustanovi i unaprijedi njen rad.

„Očekujem da Popović u tome uspije, da ova bolnica bude u korist svih građana ove regije, a zaposleni da imaju kvalitetne uslove za rad, što će zavisiti i od njih samih“, rekao je Bogdanić u Zvorniku.

On je istakao da je u razgovoru sa Popovićem stekao utisak da ima dovoljno snage, znanja, volje i čvrstine da napravi dobar rezultat kako bi Opšta bolnica bila jedna od vodećih zdravstvenih ustanova u Republici Srpkoj.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite je naglasio da će u toku dana razgovarati sa svima u bolnici, ne samo sa ljekarima koji su protestovali.

„Hoću da čujem sve ljekare, ostalo zdravstveno osoblje i sindikate. Hoću da sa svima nađem zajednički jezik s ciljem zaštite prava pacijenata i da, svakako, radimo na popravljanju međuljudskih odnosa“, rekao je Bogdanić.

On kaže da će Popović imati podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva i da se nada u podršku zaposlenih, jer je cilj ove zdravstvene ustanove da kvalitetno pruža usluge.

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Zvorniku Ivan Popović rekao je da je interes svih da bolnica stabilno funkcioniše, da se vrate normalni međuljudski odnosi i da radnici budu zadovoljni.

„Neophodno je vratiti poljuljani ugled bolnice, jer su u dosadašnjem periodu mnogi zaboravili pacijente“, rekao je Popović.

Naglasivši da će raditi u skladu sa zakonom i donositi najbolje odluke za bolnicu, Popović je pozvao sve zaposlene da se vrate na radna mjesta i da Opšta bolnica bude postavljena na sigurne noge.

„Neću žuriti sa prvim potezima, neću donositi odluke ishitreno nego smisleno i razgovaraću sa svima otvoreno“, rekao je Popović.

Dosadašnji vršilac dužnosti direktora zvorničke bolnice Jovan Okuka poželio je da Opšta bolnica pod novim rukovodstvom bude najbolja zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj, jer je interes da bolnica radi, da pacijenti budu zadovoljni i da prestane dosadašnji cirkus.

On je poželio Popoviću mnogo uspjeha u radu i vođenju bolnice sigurnim putem.

Vlada Republike Srpske razriješila je 27. novembra vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuku i na tu funkciju imenovala Ivana Popovića.

Okuka je za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik imenovan 12. oktobra kada je i razriješen dotadašnji direktor Milorad Drljević.

LJekari Opšte bolnice su od 14. oktobra održavali polučasovne informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, nezadovoljni smjenom Drljevića i imenovanjem Okuke.

LJekari Opšte bolnice Zvornik dogovorili su 27. oktobra na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da prekinu sa informativnim razgovorima i nastave da rade u punom kapacitetu, a da će nadležni organi razmotriti sve prethodne procedure i obezbijediti najbolja rješenja za ovu zdravstvenu ustanovu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare