Bogat ljetni sadržaj na Jahorini

0

Olimpijska planina Jahorina bogatom ponudom sadržaja postaje atraktivna destinacija za odmor i razonodu i tokom ljetnih mjeseci. Atrakcija vožnje šestosjedom koja omogućava panoramsko razgledanje planine radiće svakog vikenda do kraja ljeta.

„Za osnovce smo pokrenuli školu za plivanje, koja je počela da radi 15. jula i traje u smjenama po sedam dana. Obuku je do sada prošlo 100 učenika“, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra Jahorina Zorica Jovanović.

Na pripremama u hotelu „Bistrica“ trenutno boravi Ženski rukometni klub „Crvena Zvezda“ i tu će ostati do 18. avgusta.

Olimpijska ljepotica, iako je poznata po idealnim terenima za zimske sportove, obiluje raznim sportskim aktivnostima i tokom ljeta. Tako je za period od 13. do 23. avgusta zakazan Košarkaški kamp „Partizan“, a turnir u fudbalu „Piksi kup Jahorina“ od 22 do 25. avgusta.

Jovanovićeva je podsjetila da su ovog ljeta na Jahorini bili brojni kampovi, među kojima je vodeći košarkaški kamp „Hipo tri poena“ /Hypo three points/ koji se već 12 godina zaredom održava na ovoj planini. Kroz kamp je prošlo 6.800 igrača uzrasta od šest do 16 godina iz BiH, regiona i svijeta.

Na Jahorini je bio i fudbalski kamp „Crvena Zvezda“.

„Veliki broj gostiju posjetu Jahorinu tokom vikenda i uživa u vazdušnoj banji. Jahorina obiluje mnogobrojnim izvorima, šume zauzimaju veliko prostranstvo, a povoljni klimatski elementi blagotvorno djeluju na zdravlje“, navela je Jovanovićeva, uz poziv turistima da posjete ovu planinsku ljepoticu.

Jovanovićeva je istakla da svi koji posjete hotel „Bistrica“ mogu uživati u brojnim sadržajima kao što su zatvoreni bazen, sauna, teretana, sala za stoni tenis i bilijar.

Pored toga, ovaj hotel posjeduje i terene za male sportove, travnati fudbalski teren, a nudi i bogatu gastro ponudu.

Na Jahorini je prvi put od 06. do 09. avgusta održan program „Večeri kulture“ u kojem je u Planinskoj kući „Rajska vrata“ učestvovala muzičko-pozorišna trupa iz Beograda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare