Blokirana raskrsnica na Podromaniji

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac blokirali su jutros raskrsnicu na Podromaniji, zahtijevajući da se ispune njihovi zahtjevi i upozoravaju da će ostati tu sve dok im se ne obrate predstavnici viših nivoa vlasti u Republici Srpskoj.

Raskrsnicu je od 6.30 časova blokiralo oko 40 dizalica i oko 300 ljudi, čime su blokirani magistralni put i regionalni putevi prema Rogatici, Sarajevu i Zvorniku.

Član Upravnog odbora Udruženja drvoprerađivača Sokolac Radivoje Čajević rekao je Srni da propuštaju samo vozila hitne pomoći i vozila iz ostalih prioriteta iz oblasti bezbjednosti ljudi i imovine.

„Stali smo na put da bi skrenuli pažnju javnosti na nezakonito rješavanje kadrovskih pitanja u Šumskom gazdinstvu `Romanija` Sokolac i neispunjavanje ostalih zahtjeva koje smo iznijeli na protestnom skupu na Sokocu 18. aprila“, kaže Čajević.

Drvoperađivačima su se pridružili drvoprerađivači iz susjednih opština i određeni broj radnika iz Šumskog gazdinstva Sokolac.

Drvoprerađivači Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije zahtijevaju bolje uslove za obezbjeđenje i raspodjelu šumskih drvnih sortimanata i pozivaju na odgovornost aktere dosadašnje poslovne politike u oblasti šumarstva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare