Blokiran račun Olimpijskog centra Јahorina zbog objekta koji nije koristila

0

Olimpijskom centru Јahorina blokiran je račun nakon izgubljenog spora sa preduzećem UPI AD iz Istočnog Sarajeva, koje je pravni nasljednik imovine bivšeg UPI Holdinga Sarajevo, prenosi RTRS. Tužba je sa kamatama teška više od dva miliona maraka.

Po završetku jedne od najboljih poslovnih sezona, OC Јahorina mora da inkasira 2,2 miliona maraka sa kamatama za tužbu iz 2003. godine. Svi računi su blokirani, a prijeti im i prinudna naplata zapljenom imovine.

Rješenje pokušava da pronađe resorno ministarstvo jer su oba preduzeća u vlasništvu Vlade Republike Srpske, ali u međuvremenu račun OC Јahorina blokiran je zbog potraživanja UPI-jevog advokata.

Advokat Predrag Nikolić, dobio je spor, ali ne i naknadu, pa je to razlog blokade računa Olimpijskog centra.

S obzirom da UPI nema novac da isplati 15 odsto od presude, Nikolić pokušava da uz pomoć suda novac naplati od UPI-jevog dužnika – OC Јahorine.

Za pravne zastupnike Olimpijskog centra, ugovor između UPI-ja i advokata je enormno veći od advokatske tarife, što dovodi u sumnju da postoje kriminalne radnje. Advokat, dodaju, nema pravo da direktno naplati potraživanje od OC Јahorina. Zato će Olimpijski centar odgovoriti krivičnom prijavom.

Zlatko Romano, advokat Olimpijskog centra Јahorina kaže da ukoliko zaista dođe do te realizacije, OC Јahorina će imati samo jedan put, a to je stečaj i nestanak.

Komplikovani sudski spor nastao je jer UPI zahtjeva da OC Јahorina isplati dobit za period od decembra 2002. do avgusta 2006. godine za korišćenje hotela Koran u Palama. Sud je prihvatio ovakvu kvalifikaciju i potvrdio presudu. U resornom ministarstvu kažu da je ovo za njih gorući problem i da će spriječiti urušavanje OC ali i namiriti UPI i njihovog advokata.

Dragana Radišić, šef kabineta Predraga Gluhakovića, ministra za trgovinu i tuziram Republike Srpske, telefonski je rekla da je najavljena radno-konsultativna sjednica gdje će biti pitanje OC Јahorina i drugi gorući problemi iz našeg resora. U narednim danima, znači naredne sedmice.

A dok rješenje ne bude pronađeno, više od 150 stalno zaposlenih u Olimpijskom centru Јahorina je bez plata.

(www.palelive.com / RTRS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare