Blizanci – odlični učenici, svestrane ličnosti

0

ZVORNIK – Nastavu u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ u Zvorniku pohađa pet parova blizanaca koji su odlični učenici, a izuzetne rezultate postižu i u vannastavnim aktivnostima. Blizanci – osam sestara i dva brata ostvaruju se kroz muziku, slikarstvo, nastupe u školskim horovima, kao i u sportskim aktivnostima. Svima je zajedničko da se međusobno pomažu, da funkcionišu kao jedno, ali je svako za sebe izgrađena i svestrana ličnost.

Sestre Marijana i Marija Perić odlične su učenice medicinske škole. U slobodno vrijeme Marija svira gitaru, Marijana je prati. Osim za muziku, dara imaju i za slikarstvo. Aktivne su i u recitatorskoj sekciji, gdje su nastupale na školskim humaniratnim kocertima.

O povezanosti koja vlada među njima, sestre kažu da se odlično slažu i da misle isto, čak i kada nisu zajedno, te napominju da ih ni roditelji nisu razlikovali kada zamijene odjeću.

Radan i Miljan Ilić su odlični učenici, a pohađaju i Slikarsku radionicu „Paleta“, čiji je osnivač akademski slikar Jovo Lalić.

Ilići su sa ovom radonicom, u kojoj su se izgradili kao samostalne ličnosti, imali nekoliko izložbi.

Dva brata u izjavi novinarima su istakla da uče odvojeno, ali ako jedan drugome treba da pomognu, onda to čine zajedno.

Maturantkinje ekonomske škole Katarina i Kristina Pavlović nastaviće školovanje zajedno na studiju poslovne informatike na nekom od ekonomskih fakulteta.

Odlično znanje iz oblasti knjigovodstva Katarina Pavlović pokazala je na nedavno održanom republičkom takmičenju iz ovog predmeta u Banjaluci kada je osvojila prvo mjesto.

Sestre Pavlović rade zajedno, ali ne sjede u istoj klupi. Dešavalo se, pričaju, da ih u osnovnoj školi nisu razlikovali, odnosno da ih zamijene, dok se u srednjoj to manje događa.

Obje su članovi dramske i recitatorske sekcije, a nastupale su i na humanitarnim koncertima koje je škola organizovala.

Draginja i Dragana Nikolić maturantkinje su gimnazije društveno-jezičkog smjera i članice su školskog hora. Namjeravaju da upišu pravo, a zajednička osobina im je sklonost ka slikanju.

Treći razred ugostiteljske škole, smjer kuvar, pohađaju Suzana i Milena Milanović, kojima je hobi spremanje hrane, posebno po receptima koje nađu na internetu.

Namjera im je da upišu četvrti razred – smjer kuvarski tehničar, a da se potom usavršavaju u oblasti gastronomije.

O međusobnoj sličnosti kažu da su ih više razlokovali u osnovnoj školi nego u srednjoj, da se dešava da ih u društvu često mijenjaju, što je u kući često bio slučaj sa ocem.

Direktor zvorničkog Srednjoškoslkog centra Biljana Pisić kaže da je ponosna na ove učenike, pogotovo što imaju odličan uspjeh u nastavi i vannastavnim aktivnostima.

„Izgledaju isto, a zapravo su ličnosti za sebe. Oni su ponos škole i svojih roditelja“, istakla je Pisićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare