Blagojević: Epidemiološka situacija izuzetno teška

0

Epidemiološka situacija na području opštine Pale je izuzetno teška, što je posljedica cirkulacije velikog broja turista na Jahorini, izjavio je pomoćnik direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Pale Predrag Blagojević.

On je naveo da je na ovoj turističkoj destinaciji boravio veliki broj ljudi iz okolnih zemalja, što je dovelo do ponovnog porasta broja zaraženih od 20. januara.

“Sada smo na vrhuncu. S obzirom na to da se testiraju samo oni sa najizražajnijim simptomima, broj oboljelih bi mogao biti i veći, čak i do 150. Građani su umorni i ja im ne zamjeram jer ovo traje već godinu dana”, rekao je Blagojević novinarima.

On je ocijenio da je ovo jedna vrsta biološkog rata na koji niko nije mogao biti spreman, te apelovao na građane da budu odgovorni i izbjegavaju zatvorene prostore.

Koordinator kvaliteta zdravlja Doma zdravlja Pale Nebojša Tanović istakao je da je u protekla 24 časa na području ove opštine zabilježeno 14 novih slučajeva zaraze virusom korona, među kojim je po sedam muškaraca i žena.

On je naveo da su zaražena četiri muškarca srednje dobi, dva starije i jedan mlađe dobi, dok je pet žena starije i dvije srednje dobi, istakavši da se oni osjećaju relativno dobro i niko nema većih zdravstvenih problema.

Tanović je dodao da se se očekuju rezultati 13 lica testiranih na virus korona.

Na području opštine Pale trenutno su aktivna 72 slučaja virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments