Bjelica: Stvarati uslove za kvalitetnije odrastanje djece

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je danas organizovao prijem za tri grupe djece iz sokolačkog vrtića, poručio je da svijet odraslih mora obratiti pažnju na djecu, na njihova prava i treba stvarati uslove za njihovo kvalitetnije odrastanje i školovanje.

Bjelica je istakao da je u ovoj godini lokalna uprava značajno pomogla da Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje obezbijedi i opremi još jednu prostoriju za novu grupu upisne djece u vrtić i nabavi novi namještaj za kuhinju.

On je rekao da se povodom Nedjelje djeteta godinama organizuje prijem za djecu iz sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

„Svake godine upriličimo ovo lijepo druženje sa mališanima, ugostimo ih, razgovaramo sa njima, a oni nam zauzvrat recituju, pjevaju i tako nam uljepšaju dan“, kaže Bjelica.

U budžetu opštine Sokolac za ovu godinu za rad Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje prema nedavno usvojenom rebalansu planirano je 491.360 KM.

U sokolačkom vrtiću su, kako kažu, zadovoljni odnosom lokalne uprave prema ovoj ustanovi kada je riječ o obezbjeđivanju uslova za njihovo funkcionisanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare