Bjelica: Značajno ponovno pokretanje preduzeća “Famineks”

0

SOKOLAC – Preduzeće “Famineks” na Sokocu, koje posluje u okviru Fabrike maziva-Fam iz Kruševca, uskoro bi, nakon višegodišnje pauze, trebalo da počne sa radom, a očekuje se da će na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH na godišnjem nivou isporučivati naftne derivate u vrijednosti od oko 30 miliona KM, izjavio je danas načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Bjelica je, nakon sastanka sa direktorom “Famineksa” Ilijom Martinovićem, rekao novinarima da će ovo preduzeće, koje se bavi proizvodnjom ulja i maziva za potrebe privrednih subjekata, biti od velikog zanačaja za opštinu Sokolac, prvenstveno zbog zapošljavanja određenog broja radnika.

On je napomenuo da bi “Famineks” na tržište Republike Srpske i FBiH trebalo da uvozi između 4.000 i 8.000 tona ulja i maziva na godišnjem nivou, jer je dozvoljen uvoz do 40 odsto zbog zaštite vlastite proizvodnje.

Prema njegovim riječima, danas će biti utvrđeno činjenično stanje, a Ilija Martinović preuzeće dužnost od v.d. direktora “Famineksa” Radmile Cvijetić.

On je podsjetio da je “Famineks” počeo da posluje u objektima na Sokocu nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, da ima određenih obaveza prema opštini i zaposlenima, ali da će ova pitanja biti rješavana na sjednici Skupštine opštine Sokolac.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments