Bjelica – Tražimo rješenje problema DI „Nova Romanija“

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica primiće u radnu posjetu dana 25.01.2013.godine, njegovu ekselenciju prof. dr Eldara Hasanova ambasadora Azerbejdžana u Rumuniji, Srbiji, nerezidentnog ambasadora u BiH i Crnoj Gori sa grupom privrednika i predstavnika Vlade Republike Srpske koji su zainteresovani za kupovinu drvne industrije “Nova Romanija“ i stavljanje u pogon ovog posrnulog giganta.

„Što se tiče nas kao lokalne zajednice pokrenili smo inicijativu za održavanje ovoga sastanka. Nudimo sve moguće garancije i pogodnosti za realizaciju ovoga projekta. Vlada RS shvata ozbiljnost ovih investitora i daje punu podršku kako bi se riješio problem DI „Nova Romanija“ nakon neuspjelog pokušaja revitalizacije proizvodnje u ovom preduzeću“, rekao je Bjelica.

On je rekao da će i ostali privredni kapaciteti u kojima je obustavljena proizvodnja, a nalaze se na teritoriji opštine Sokolac biti ponuđeni potencijalnim investitorima.

„U tom elementu mi smo spremni da pod najpovoljnijim uslovima, ustupimo na korišćenje ne samo ovim, već i drugim investitorima dio prostora, ukoliko je u pitanju zapošljavanje značajnog broja ljudi“, istakao je Bjelica.

Bjelica je naglasio da će svi domaći i strani investitori imati maksimalne pogodnosti za ulaganje na području opštine Sokolac.

Tokom posjete potencijalni investitori će sa predstavnicima Vlade RS i rukovodstvom opštine Sokolac obići krug “Nove Romanije“ i na licu mjesta se upoznati sa njenim kapacitetima.

Saradnja s potencijalnim investitorima iz Azerbejdžana uspostavljena je zahvaljujući predstavnicima Vlade RS i ljudima bliskim kabinetu načelnika, a koji žive i rade u Banja Luci i Sarajevu.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare