Bjelica: Razvoj stočarstva, reindustrijalizacija opštine

0

SOKOLAC – Kandidat SDS-a za načelnika opštine Sokolac Milovan Bjelica ima planove koji se odnose na razvoj stočarstva, poljoprivrede, te reindustrijalizaciju opštine. „Sva tri pravca razvijaćemo ravnopravno i sistematski. Namjera mi je da u opštinskom budžetu obezbijedim novac za kupovinu najmanje stotinu grla plemenitih goveda, koja ćemo besplatno podijeliti ljudima koji se bave stočarstvom“, rekao je Bjelica u intervjuu Srni.


Stočari će, kaže Bjelica, imati obavezu da za tri godine opštini vrate po dvije junice, čime će se stvoriti fond iz kojeg će se nova grla stoke ponovo moći da podijele drugim stočarima.

„Da bi ovaj projekat uopšte bio započet, potrebno je oko 100 hiljada maraka, a toliko novca moguće je izdvojiti iz opštinskog budžeta. Kasnije će projekat sam sebe da otplaćuje“, pojasnio je on.

Bjelica obećava da će poljoprivrednicima pomoći u nabavci mehanizacije i priključnih mašina i da će intervenisati gdje god će ta intervencija značiti razvoj poslovnih aktivnosti i novo zapošljavanje.

„Opština će napraviti `giljotinu propisa` koji će omogućiti potencijalnim investitorima da sve potrebne dozvole dobiju u rekordnom roku, najkasnije za dva dana“, rekao je Bjelica.

Da bi investitori došli u Sokolac, koji je veoma privlačan za ulaganja jer ima velike geostrateške i prirodne resurse, kaže Bjelica, mora se obnoviti infrastruktura, koja je potpuno uništena.

„To su samo neki od segmenata mog programa, čiji je krajnji cilj – razvoj opštine i bolji život za sve građane, a ne samo za odabrane“, istakao je Bjelica.

On je ocijenio da je za napredak opštine potrebno svesti račune i vidjeti gdje se ona nalazi – kolika su zaduženja i kakve su mogućnosti.

„Poslije toga potrebno je pristupiti realizaciji plana sanacije, koji mi imamo, baš kao što smo napravili i sveobuhvatan plan razvoja i unapređenja svih segmenata privrede, poljoprivrede i uopšte života u opštini“, kaže kandidat SDS-a.

Bjelica je istakao da je saradnja sa republičkim institucijama neophodna i da mora biti dvosmjerna, jer je to jedini način da se stvari, i u načelu i u detalju, pomjere sa „mrtve tačke“.

Bjelica je nezadovoljan radom aktuelne vlasti na Sokocu i tvrdi da je ona izazvala „privrednu, finansijsku i ekonomsku kataklizmu, dovodeći opštinu i njene stanovnike u očajno stanje“.

On vjeruje u svoju pobjedu i pobjedu SDS-a i navodi da je Sokolac malo mjesto, te da svako zna šta je ko radio i kako je radio.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare