Bivši radnici traže isplatu potraživanja i uplatu doprinosa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Bivši radnici preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ traže od Vlade Republike Srpske u roku od 20 dana isplatu potraživanja po sudskim presudama i uplatu doprinosa na osnovu ostvarenog radnog staža.

Bivši radnici apeluju da Vlada spriječi, kako navode u pismu, „manipulante koji sada upravljaju fabrikom da upropaštavaju ono što je od fabrike ostalo“.

U pismu upućenom predsjedniku Vlade Željki Cvijanović, te ministrima industrije, energetike i rudarstva Željku Kovačeviću i rada i boračko-invalidske zaštite Petru Đokiću, bivši radnici ističu da su njihovi zahtjevi „minimalni u odnosu na sva neispunjena obećanja koja su dobili“.

Oni su podsjetili da je prošla godina, od kada su novi vlasnici kupili fabriku, ali da su, poslije svih obećanja, dobili samo radne knjižice sa kojima su otišli u Zavod za zapošljavanje.

Bivši radnici tvrde da kadrovske poslove u RAOP-u vode ljudi koji se predstavljaju kao predstavnici Vlade i koji zapošljavaju članove svojih porodica na radna mjesta starih radnika, koji su dobili otkaz.

„Molimo vas da našu muku i nevolju ne proglasite politikantstvom i optužite nas da radimo za bilo koju stranku. Naš interes je da naša fabrika ponovo radi, da zapošljava nove i mlade ljude“, navodi se u pismu.

Zbog neispunjenih obećanja, bivši radnici najavili su za sutra u 9.00 časova proteste ispred Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare