Bivši radnici protestovali ispred suda

0

ISTOČNO SARAJEVO – Tridesetak bivših radnika preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/ protestovalo je jutros ispred Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, tražeći da im budu isplaćena dugovanja po osnovu presuda koje je donio ovaj sud.

Okupljeni radnici danas su tražili i sastanak sa predsjednikom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, ali im je rečeno da je predsjednik u Sudu na Sokocu i da im se niko drugi ne može obratiti.

Bivši radnik RAOP-a Mišo Vukadin rekao je da je danas tačno godina dana od kada je izvršena privatizacija preduzeća i pred zgradom Opštinskog suda u Istočnom Sarajevu dato obećanje da će biti primljeni svi radnici.

Vukadin je istakao da radnici neće odustati od protesta, a ako i oni ne daju rezultate onda će ići u Banjaluku, jer neće prestati tražiti isplatu svojih sredstava.

Radislav Draganić rekao je da je u RAOP-u radio 40 godina i da nema sudsku presudu, jer nije želio da tuži svoju firmu, iako mu duguje 26.000 KM po osnovu neisplaćenih plata.

On je naveo da je dobio 4.300 KM koje je uplatila Vlada Republike Srpske.
Draganić je istakao da je samovoljno uplatio 1.020 KM kako bi ispunio uslove i otišao u penziju prije pet mjeseci.

Bivša radnica Milica Kenić rekla je da ima sudsku presudu koju je naplatila, a drugu u iznosu 10.000 KM još uvijek nije.

„Iako sam iz porodice poginulog borca, nemam prednost da se vratim u firmu u kojoj sam radila 30 godina“, rekla je ona, dodavši da živi sa dvije kćerke koje ne rade.

Radnici su najavili da će se u ponedjeljak, 1. septembra, u 9.00 časova okupiti ispred Poreske uprave u Istočnom Novom Sarajevu.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske analiziraće sve svoje obaveze prema radnicima RAOP-a po osnovu sudskih presuda i izjasniti se o njima u roku od 20 dana, ali nijedan radnik neće ostati nezadovoljan, izjavio je Srni juče resorni ministar Željko Kovačević.

Bivši radnici RAOP-a traže od Vlade Republike Srpske u roku od 20 dana isplatu potraživanja po sudskim presudama i uplatu doprinosa na osnovu ostvarenog radnog staža.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare