Bivši predsjednik Sindikata optužuje, direktor demantuje

0
Bivši predsjednik Sindikata optužuje, direktor demantuje

ZVORNIK – Predsjednik Sindikalne organizacije Opšte bolnice Zvornik Zoran Milutinović rekao je danas da je podnio ostavku na ovu funkciju jer se direktor ove zdravstvene ustanove Milorad Drljević miješa u rad sindikata.

„Podnio sam pisanu ostavku Sindikatu zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske jer od rukovodstva Opšte bolnice na mnoga postavljena pitanja nikada nisam dobio odgovore koje je tražila Sindikalna organizacija“, rekao je Milutinović.

On je na konferenciji za novinare rekao da je umjesto odgovora počeo da trpi pritiske, dok je od radnika Opšte bolnice, koji su članovi ovog sindikata, traženo da prikupe potpise za njegovu smjenu.

Mihajlović je rekao da je iznenađen time što se predsjednik Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Zvornik Lazara Prodanovića nije oglasio povodom dešavanja u Opštoj bolnici Zvornik, čiji je i on radnik.

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić rekao je da se poslodavac ne smije miješati u sindikalni rad.

Granulić je potvrdio da je od Milutinovića dobio pisanu ostavku u kojoj je naveo da ne želi više da bude predsjednik Sindikalne organizacije Opšte blnice Zvornik pod ovim uslovima.

Direktor Opšte bolnice Milorad Drljević rekao je novinarima da su neistiniti navodi Milutinovića.

„Milutinović je u petak, 29. septembra, na konferenciji za novinare, iznio toliko neistina kojima je nanio veliku štetu svim zaposlenim, a posebno ljekarima Opšte bolnice“, rekao je Drljević.

Drljević tvrdi da je, nakon iznesenih neistina na račun Opšte bolnice, Milutinović smijenjen sa funkcije predsjednika Sindikata, na inicijativu Sindikalne organizacije ove ustanove.

On kaže da ni na koga nije vršio pritisak u šta svako može da se uvjeri u razgovoru sa zaposlenim u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Navodeći da je Milutinović zaposlen u ovoj zdravstvenoj ustanovi i da se njegov radni status ne mijenja, Drljević je rekao da će protiv njega, na inicijativu stručnog kolegijuma Opšte bolnice Zvornik, biti pokrenut disciplinski postupak zbog štete koju je nanio ljekarima i Opštoj bolnici u cjelini.

„Lično ću nadležnom sudu podnijeti privatnu tužbu za klevetu i uvredu časti zato što je iznio neistine, nastupajući u ime Sindikalne organizacije na konferenciji za novinare i zloupotrebljavajući predstavnike nevladinih organizacija proisteklih iz rata“, rekao je Drljević.

Milutinović je 29. septembra na konferenciji za novinare rekao da su Opštu bolnicu Zvornik u posljednjih petnaestak dana napustila tri ljekara specijaliste, koji su sklopili radni odnos sa Bolnicom u Milićima.

On je tada naveo da je neophodno preduzeti mjere da se zaustavi odlazak visokoobrazovnog kadra iz Opšte bolnice Zvornik.

Milutinović je najavio da će Sindikalna organizacija organizovati javni protest u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju ako ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi od kojih se jedan odnosi na smjenu direktora Opšte bolnice Milorada Drljevića koji je prouzrokovao loše međuljudske odnose u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ovoj konferenciji za novinare prisustvovali su predstavnici Gradske boračke organizacije, Gradskog udruženja ratnih vojnih invalida, te Gradske organizacije poginulih boraca i nestalih civila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare