Bivša „Juga“ na jednom mjestu

0

FOČA – Na Gradskom stadionu u Foči večeras je počeo 10. međunarodni omladinski turnir „Prijatelji fudbala“ /Football Friends/, koji je okupio osam ekipa uzrasta do 17 godina iz šest zemalja bivše Jugoslavije.

Otvarajući turnir, načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je ovo praznik sporta i mladosti, čiji je osnovni smisao izražen u njegovom nazivu.

„Ovo nije samo smotra najboljih mladih fudbalera, ovo je mnogo više od toga. `Prijatelji fudbala` su prava, istinska škola fudbala i u isto vrijeme istinska škola prijateljstva i drugarstva“, naglasio je Mašić.

Zoran Avramović, predsjednik beogradske Fondacije „Prijatelji fudbala“, koja je uz opštinu Foča i Fudbalski klub „Sutjeska“ organizator turnira, rekao je da Foča može biti ponosna na činjenicu da je već 10 godina centar omladinskog fudbala u ovom dijelu Evrope, te da je ovaj turnir izgradio renome, pa je klubovima postalo prestiž da dođu u ovaj grad.

„Divno je da imamo bivšu `Jugu` u ovom divnom ambijentu. Gledamo da svake godine dovodemo nekoga ko ranije nije bio – ovoga puta je to `Rijeka`, a nepredviđene okolnosti spriječile su londonski `Kristal palas`, koji je imao veliku želju da dođe u Foču“, rekao je Avramović.

Otvaranju turnira prisustvovali su i predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, koje je, uz opštinu Foča, pokrovitelj turnira, kao i fudbalska legenda Radmilo Mihajlović, rodom iz Foče.

U prvom meču kadeti „Rabotničkog“ iz Skoplja savladali su vršnjake „Olimpije“ iz LJubljane poslije boljeg izvođenja penala sa 11:10. U regularnom toku bilo je 1:1. „Budućnost“ iz Podgorice je pobijedila novosadsku „Vojvodinu“ sa 2:1. Večeras se igraju mečevi beogradske „Crvene zvezde“ i „Rijeke“, te „Sutjeske“ iz Foče i „Željezničara“ iz Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments