Bistrica poplavila stambenu zgradu u naselju Miljevina

0

FOČA – Usljed obilnih padavina i topljenja snijega, rijeka Bistrica jutros se izlila u naselju Miljevina i poplavila podrume jedne stambene zgrade, dok je voda iz gradskog vodovoda zamućena.

Šef Odsjeka civilne zaštite u Foči Čedo Zelović rekao je Srni da Bistrica prijeti i da se izlije na magistralni put Foča – Sarajevo, kod šljunkare u Baljevom Polju.

„Bistrica je podivljala. Poplavljeni su podrumi zgrade, koja je u potpunosti okružena vodom, a u kojoj živi pet domaćinstava. Za početak ćemo im odnijeti vodu za piće, pa ćemo, u zavisnosti kako se dalje situacija bude odvijala, preduzimati potrebne mjere“, rekao je Zelović.

On je naglasio da je dodatni problem što u Bistricu ide kanalizacija, pa prijeti opasnost zaraze od izlivanja fekalija.

Iz Civilne zaštite su upozorili stanovnike u priobaljima rijeka da povedu računa i sklone materijalna dobra, s obzirom da se očekuju nove padavine i porast vodotoka.

„Pogotovo apelujemo na učenike da vode računa prilikom prelaska bujičnih potoka i rijeka. Ako dođe do određenih problema, građani mogu nazvati besplatan broj 123, a mi ćemo preduzeti određene mjere“, dodao je Zelović.

Iz preduzeća „Izvor“ saopšteno je da je voda iz gradskog vodovoda zamućena, te da će danas biti uzeti uzorci za analizu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare