Bistrica poplavila dvije stambene zgrade u Miljevini

0

FOČA – Rijeka Bistrica izlila se u naselju Miljevina kod Foče i poplavila dvije stambene zgrade i više pomoćnih objekata i plastenika.

U jednoj od stambenih zgrada voda je, osim podrumskih prostorija, poplavila i dva stana u prizemlju, u kojima niko ne živi, a dvije porodice koje stanuju na spratu zgrade su iseljene, potvđeno je u Civilnoj zaštiti u Foči.

U drugoj stambenoj zgradi poplavljene su podrumske prostorije.

Pripadnik Civilne zaštite Foča Miloš Jakić rekao je da je vodostaj Bistrice porastao usljed obilnih kiša, pa je došlo do plavljenja donjeg dijela naselja, što je, kako ističe, problem koji se godinama ponavlja.

„Nabujala je i rijeka Kolina, koja se izlila u Kozijoj Luci, gdje je poplavila njive i oranice, dok stambeni objekti, za sada, nisu ugroženi“, naveo je Jakić.

Iz Civilne zaštite upozorili su stanovništvo u priobalju rijeka da izmjeste materijalna sredstva jer se očekuje dalji rast vodostaja.

„Kiša je trenutno stala, ali meteorolozi najavljuju do četvrtka padavine, pa se očekuje da će vodostaji rijeka i dalje rasti“, rekao je Jakić.

Vukadinović posjetio poplavljeno područje

FOČA – Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, zajedno sa vršiocima dužnosti načelnika odjeljenja za urbanizam i privredu Rankom Popovićem i Oliverom Elez, posjetio je u Miljevini stanovništvo pogođeno poplavama da bi sagledao šta je sve potrebno preduzeti kako bi se pomoglo ugroženima.

Nakon što se rijeka Bistrica izlila i poplavila dvije stambene zgrade i više pomoćnih objekata, opština je hitno reagovala.

Pripadnici Opštinskog štaba civilne zaštite su u kratkom roku izgradili drvene mostove, odnosno platforme, kojima su premostili vodeni pojas oko zgrade u kojoj su poplavljene podrumske prostorije i omogućili stanarima komunikaciju.

U drugoj zgradi voda je ušla i u dva stana u prizemlju, u kojima niko ne živi, a stanari sa sprata su evakuisani i smješteni kod rodbine.

Već u toku sutrašnjeg dana biće formirane stručne komisije koje će snimiti stanje na poplavljenom području i u skladu sa zakonskim okvirima preduzeti sve neophodne mjere i radnje, rečeno je u opštini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare