Biser Jahorine i regiona

0

Iako je i postojećim sadržajima Jahorini donio jasna obilježja savremenih i modernih svjetskih turističkih destinacija, te visokom kategorizacijom od četiri zvjezdice i radom na principu integrisanog sistema, ineligentni hotel, već zauzeo poziciju jedinstvenog objekta ovog tipa u BiH, pa i u regionu, aparthotel „Vučko“ bi u narednom periodu trebalo dodatno da upotpuni svoju, ali i ličnu kartu olimpijske planine.

Naravno, riječ je o novim sadržajima, a da se preduzimaju ozbiljni pomaci na tom planu potvrđuje i činjenica da je „Vučko“ od ove godine bogatiji za novi, najsavremeniji i prostorno najveći spa i velnes centar u hotelskim kapacitetima u ovom dijelu Evrope.

– Odlučni smo u namjeri da „Vučko“ bude prepoznatljiv i nezaobilazan segment razvojne priče o Jahorini kao najmodernijem turističkom centru u regionu što potvrđujemo kroz sva dosadašnja ulaganja, dok investicionim ciklusom, koji je trenutno u fazi realizacije, idemo na trostruko povećanje kapaciteta i izgradnju novih sportskih sadržaja, koji će znatno obogatiti ponudu cijele destinacije i stvoriti pretpostavke da planina u turističkom smislu živi tokom cijele godine, a ne isključivo u jeku zimske sezone – kaže direktor „Vučka“, Aleksandar – Bato Prović.

Pojašnjava da u saradnji s dva nova partnera iz inostranstva već rade na tome, što se može vidjeti i na terenu, gdje se svakodnevno radi i gradi, a o kakvom je poduhvatu riječ dovoljno govori podatak da je investicija vrijedna oko 20 miliona KM.

– Gradimo 200 novih savremenih apartmana, što bi uz već postojećih 76 apartmana trebalo da predstavlja najveći objekat ovog tipa u regionu, pa i šire, dok će sve pratiti i proširenje ugostiteljskih sadržaja, koji će, sasvim logično, podrazumijevati i zapošljavanje više desetina novih radnika. Već ranije je izgrađen ski-lift za djecu, a nedavno i dva košarkaška terena, odnosno teniska, na kojima je održan i prvi Kup olimpijskih nada u košarci, dok trenutno traje kamp teniskih nada u organizaciji Teniskog saveza RS – objašnjava Prović i dodaje da je planirana izgradnja još dva ovakva terena.

Ovaj mladi poslovni čovjek, koji je ove godine u izboru našeg lista proglašen i za najmenadžera u oblasti turizma u RS, ocjenjuje da se takav pristup uklapa i u viziju Vlade RS, čije opredjeljenje i jeste da Jahorina postane najbolji turistički centar u regionu, a što je već konkretno potvrđeno višemilionskim ulaganjima u primarne sadržaje na planini.

– Na taj način adekvatno su vrednovana dosadašnja ulaganja privatnog sektora, a naišli smo i na razumijevanje i podršku Investiciono-razvojne banke RS i pod najpovoljnijim uslovima došli do kreditnih sredstava, što nam je otvorilo mogućnost da nastavimo razvoj i u periodu obilježenom ekonomskom i finansijskom krizom, a što se u slučaju „Vučka“ ogleda u izgradnji velikog i modernog spa i velnes centra – rekao je Prović.

 

Uloženo preko 40 miliona KM

Vrijednost do sada realizovanih poslova i planiranih projekata premašuje 40 miliona KM i to sigurno jeste jedno od najvećih finansijskih izdvajanja privatnog sektora u oblasti turizma u cijelom regionu.

U planu je izgradnja još jedne konferencijske sale, bazena, manje sportske dvorane, kao i prvog adrenalinskog parka, koji će biti jedinstven u BiH, čime bi Jahorina potpuno zaokružila cjelogodišnju turističku ponudu i stvorila pretpostavke da uđe u grupu modernih evropskih turističkih centara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare