Birčaković: Specijalisti nisu zastupljeni u svim timovima

0

ZVORNIK – Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine regije Birač Goran Birčaković rekao je danas Srni da na području ove regije ima 54 tima porodične medicine, ali da nisu u svim zastupljeni specijalisti porodične medicine.
„U februaru ove godine dobili smo jednog secijalistu, a do kraj godine očekujemo još pet ljekara specijalista porodične medicine“, rekao je Birčaković i dodao da je ovo mali broj specijalista kojim bi popunili sve timove porodične medicine.

Ističući da je najveći problem finsniranje specijalizacije, Birčaković je rekao da ove godine Dom zdravlja u Zvorniku nije mogao poslati dva ljekara na specijalizaciju iz ove oblasti.

Birčaković je pozvao resorno ministarstvo i Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske da godišnje pomognu finansiranje po jedne specijalizacije za porodičnu medicinu sa ove regije.

On kaže da je Udruženje doktora porodične medicine regije Birač organizovalo, po peti put, okupljanje ljekara sa ove regije kojem su prisustvovali i doktori iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, s ciljem ukazivanja potrebe za većim brojem specijalizanata porodične medicine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare