Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ danas u Palama

0

Danas u Pale stiže najveća sportska manifestacija tog tipa u regionu Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ (Tour de Serbie). Dolazak takmičara se očekuje između 12,30 i 12,45 časova, a u 12 časova počinje kulturno sportski program koji će uveličati KUD „Mladost“ Pale.

Kao i 2008. godine kada je Trka „Kroz Srbiju“ prvi put došla u Pale očekuje se veliki broj posjetilaca koji će uveličati cilj 5. etape i poželjeti dobrodošlicu takmičarima iz 20 zemalja. Opština Pale i Palelive.com Vas pozivaju da prisustvujete ovom velikom sportskom događaju za našu opštinu. (Poslije trke svi zajedno idemo pratiti utakmicu između Njemačke i Srbije)

Na pedesetoj jubilarnoj Međunarodnoj biciklističkoj trci učestvuje oko 400 biciklista, a voziće se 6 etapa od kojih peta dolazi sa Zlatibora na Pale u dužini od 173,5 km, a posljednja startuje sa Pala i završava se u Rumi – 155 km.

Jubilarna, 50. međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju 2010“ ove godine će drugi put u svojoj bogatoj istoriji izaći van državnih granica i proći i kroz RS, gdje će cilj pete, takmičarski najzahtjevnije etape biti upriličen u Palama, koja su zajedno sa još šest opština i gradova u Srbiji i suorganizator velike i po mnogo čemu jedinstvene sportsko-turističke smotre.

Ova prestižna sportska manifestacija, koju organizuju Biciklistički savez Srbije i Vlada Republike Srbije, u saradnji sa gradovima i opštinama domaćinima, otvorena je 14. juna u Beogradu, a okupiće bicikliste iz 20 zemalja svijeta, koji će do 19. juna voziti šest etapa, ukupne dužine od bezmalo 1. 100 kilometara, te preći put od srpske prestonice do Zaječara, zatim preko Vranjske Banje, Vrnjačke Banje, Zlatibora, Pala, pa sve do cilja u Rumi.

Taj podatak, kao i činjenica da je riječ o organizaciono veoma zahtjevnoj i takmičarski izuzetno jakoj trci, koja je i u zvaničnom kalendaru Svjetske biciklističke unije, jasno upućuje na zaključak da je riječ o jednoj od najvećih svjetskih manifestacija tog tipa.

Dolazak biciklista na cilj se očekujes oko 12.30 časova.

Etape se voze po sljedećem rasporedu:

14. jun: Beograd – Zaječar (190,5 km)
15. jun: Zaječar – Vranjska Banja (173 km)
16. jun: Vranjska Banja – Vrnjačka Banja (233 km)
17. jun: Vrnjačka Banja – Zlatibor (148 km)
18.jun: Zlatibor – Pale (Republika Srpska) 173,5 km
19. jun: Pale – Ruma 155 km.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=_HqsqDgutkU}

Fotografije Tour de Serbie 2008 – Pale

(opština Pale / www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare