Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ 14. juna kreće iz Beograda (video)

0

Jubilarna 50 međunarodna biciklistička trka „Kroz Srbiju“ ove godine drugi put će proći kroz Republiku Srpsku, jer će cilj pete najzahtjevnije etape biti na Palama.

Pale su sa još šest opština i gradova u Srbiji organizator ove smotre – rekao je Srni potpredsjednik Organizacionog odbora trke Miroslav Brčkalo.

Brčaklo kaže da će trka početi 14. juna u Beogradu, a okupiće bicikliste iz 23 zemlje svijeta koji će voziti šest etapa ukupne dužine 1 100 kilometara do 19. juna.

Prema njegovim riječima, biciklisti će voziti od Beograda do Zaječara, Vranjske Banje, Zlatibora, Pala do cilja u Rumi.

„Čast nam je što su Pale domaćin jedne od etapa trke i spremni smo da kao pravi domaćini dočekamo takmičare i opravdamo ukazano povjerenje“, naglasio je Brčkalo i dodao da će takmičari biti smješteni na Jahorini, što je dobra prilika za promociju turizma.

On je naveo da je najavljen dolazak Estonca Jana Kirsipua, četvrostrukog pobjednika etapa na „Tur de Fransu“, Nijemca Roberta Bartka, olimpijskog i svjetskog šampiona na pisti i Italijana Alberta Elija koji je 11 dana nosio žutu majicu na „Turu“.

Brčkalo je dodao da su među učesnicima i Bugarin Pavel Šumanov, pobjednik trke „Oko Bugarske“, Hrvat Radoslav Rogina i četiri srpske zvjezde – Ivan Stević, Nebojša Jovanović, Esad Hasanović i Žolt Der.

Etape će se voziti po sledećem rasporedu – 14. jun Beograd – Zaječar (190,5 kilometara), 15. jun Zaječar – Vranjska Banja (173 kilometra ), 16. jun Vranjska Banja – Vrnjačka Banja (233 kilometra ), 17. jun Vrnjačka Banja – Zlatibor (148 kilometara), 18. jun Zlatibor – Pale (173,5 kilometara) i 19. jun Pale – Ruma (155 kilometara).

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=_HqsqDgutkU}

(RTV IS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare