Biciklisti krenuli na pokloničko putovanje Pale – Hilandar 2013

0

Na pokloničko putovanje Pale – Hilandar 2013 u subotu je krenulo pet biciklista. Nakon liturgije u hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Palama, na put dug više od hiljadu kilometara krenuli su Miloš Golić, Aleksandar Jeftić, Zoran Spaić, Igor Anđić i Aleksandar Zeković.

Biciklima će 6 dana putovati do Svete Gore. Prvi dan će putovati Pala do Šljivovice. Drugi dan od Šljivovice do Đunisa. Treći dan od Đunisa do Predejana. Četrvrti dan od Predejana, preko doline Pčinje na Veles. Peti dan od Velesa do Soluna. Šesti dan od Soluna do Uranopolisa.

Dnevne etape prelaze i preko 200 km, ali uz Božiju pomoć i fizičku spremnost to za ove mlade ljude neće biti problem.

23. avgusta u Uranopolisu uz Blagoslov, hodočasnici bi trebali da dobiju Hilandarske vize i ukrcaju se na brod za Svetu Goru. 24. avgusta poslije posjete Hilandaru brodom nastavljaju putovanje do Kareje i 25. avgusta napuštaju Svetu Goru i vraćaju se do Uranopolisa i dalje kombijem do Pala.

Za šestodnevno pokloničko putovanje do Hilandara neophodna su i znatna finansijska sredstva. Biciklističku ekpediciju pomogli su privatni poduzetnici opštine Pale, Unija studenata Republike Srpke, opština Pale, te Fakultet za sport i fizičku kulturu Univerziteta Istočno Sarajevo.

Šestodnevnim pokoničkim putovanjem do Hilandara, petorica biciklista još jednom su potvrdila da Pale sa razlogom nose epitet grada mladosti i sporta.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare