Biciklima kroz prašumu do Vučeva i Maglića

0
Biciklima kroz prašumu do Vučeva i Maglića

FOČA – Najveću planinu u BiH Maglić turisti najčešće obilaze tokom ljeta, ali ona u jesen predivnim koloritom nudi posebnu čar, u šta su se uvjerili fočanski biciklisti Ognjen Milićević i Vjekoslav Ćalasan, koji su je ovih dana obišli na dvotočkašima.

Dvojica velikih zaljubljenika u prirodu, a posebno u Nacionalni park „Sutjeska“, biciklima su prošli kroz prašumu Perućicu i izašli na visoravan Vučevo, a u povratku su svratili na Prijevor podno samog vrha Maglića, prešavši oko 40 kilometara.

Predjeli prošarani prvim snijegom, uz zlatno žutu boju lišća u kombinaciji sa zelenilom crnogorice i stjenovitim liticama, u oku posmatrača izazivaju neopisiv osjećaj radosti i ljepote koju nudi priroda, a Milićević je sve to dočarao fotografijama.

„Na nekim mjestima smo morali da guramo i nosimo bicikla jer je bio veliki snijeg pa nismo mogli da vozimo. Na Vučevu smo se zadržali na vidikovcu Ravna stijena, do kojeg smo došli preko lokaliteta Lokva dernečište“, priča Milićević.

Sa Vučeva se „kao na dlanu“ vide sastavci Pive i Tare – mjesto gdje počinje Drina, ali i kanjon Tare, LJubišnja, Durmitor i drugi planinski masivi, a u ovo doba godine, pri vedrom vremenu, koje je poslužilo fočanske bicikliste, pogled je izrazito bistar i jasan i pruža se u nedogled.

Milićević je dodao da su našli i vrganj i to ispod sniježnog pokrivača, pa su roštilj, koji je neizostavan dio ovakvih izleta, upotpunili ovim darom prirode.

Brdski biciklizam je u Foči posljednjih godina sve popularniji, a Milićević je poznat po tome što na društvenim mrežama promoviše ovaj sport, a ujedno i ljepote svog zavičaja, ali i druge predjele, koje obilazi biciklom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare