Biciklima do Ostroga

0

Mladi Paljani Miloš Golić, Mladen Lukić i Branimir Furtula akteri su još jednog podviga vrijednog pažnje, a ovog puta uspjeli su u namjeri da u jednom danu biciklima prevale put od svog grada do manastira Ostrog.

Na pokloničko putovanje krenuli su minule subote rano izjutra, a namjera da u istom danu prevale oko 240 kilometara podrazumijevala je tek par kraćih predaha, među kojima se našlo mjesta i za jednu iznuđenu pauzu na prevoju Rogoj, kada je bilo neophodno riješiti i manji problem s kvarom na jednom od dvotočkaša. Ništa, opet, novo i neobično, jer skoro svako ovakvo putešestvije neminovno nosi i određenu dozu avanturizma, ali da sve prođe kako treba pomogla je i činjenica da su imali pratnju motornog vozila, za čijim upravljačem je bio njihov drugar Miloš Kovač.

– Iskušenja smo prebrodili i ostvarili naum, te negdje oko 20 časova i stigli do manastira Ostrog, jedne od najvećih svetinja srpskog pravoslavnog naroda. Naporno je bilo, ali smo fizički bili potpuno pripremljeni za put i nismo mnogo ni razmišljali o umoru i teškim nogama – prenosi utiske Miloš Golić.

S tim se slažu i njegovi drugari, podsjećajući da ovo nije bio i prvi put da voze duge jednodnevne biciklističke relacije, dok u svemu posebno ističu snažnu duhovnu dimenziju, s kojom ovo i slična poklonička putovanja i počinju i završavaju.

– Vjera, želja i jaka volja da ostvarimo zacrtani cilj, dođemo biciklima do manastira, prisustvujemo bogosluženju, poklonimo se moštima svetog Vasilija Ostroškog, te osjetimo taj čudesni mir i neopisivo zadovoljstvo koje donosi i sam boravak u tom ambijentu, jači su od svakog umora – kažu odvažni biciklisti.

Da je taj segment o fizičkoj pripremljenosti za njih mala briga, otkrivaju i ovdašnjoj javnosti poznate karakteristike ovih mladih ljudi, jer je Golić aktuelni prvak svijeta u ful kontaktu i momak koji već u novembru napada i svjetsku krunu u savate boksu, dok je Lukić jedan od najboljih visokogoraca RS. Svakako, i Branimir Furtula je mlad čovjek pun kondicije, a već je učestvovao i u biciklističkim vožnjama od Pala do Herceg Novog.

U subotu do Semeberije

Ovaj hrabri i uporni trojac, zajedno s kolegama iz Biciklistčkog kluba „Javorina“, namjerava da već iduće subote krene na vožnju do Bijeljine, a očekuje se da će u toj akciji učestvovati desetak biciklista.

– Dogodine u maju planiramo organizovati putovanje biciklima do Barija u Italiji, sa željom da se poklonimo moštima svetog Nikole – otkriva planove družine Mladen Lukić.

(www.palelive.com / Fokus)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare