Biće izdvojena dodatna sredstva za Dom zdravlja

0

SOKOLAC – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić izjavio je danas na Sokocu da će biti izdvojena dodatna sredstva za Dom zdravlja, kako bi se popravilo stanje u ovoj ustanovi, te dodao da je ponovljen međunarodni tender za nabavku kompletne opreme za Zavod za forenzičku psihijatriju.

Na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom, Stanić je rekao da Psihijatrijska klinika ima dodatne probleme sa vodosnabdijevanjem, odnosno sa plaćanjem utrošene vode i druge tehničke probleme, ali pozitivno posluje i dobro radi.

Stanić je poslije sastanka rekao novinarima da je za Zavod za forenzičku psihijatriju ovih dana ponovljen međunarodni tender za nabavku kompletne opreme, za šta su sredstva obezbijeđena iz donatorskih sredstava.

Ministar zadravlja i socijalne zaštite Srpske podsjetio je da se otvaranje Zavoda za forenzičku psihijatriju tiče i postojeće psihijatrije, jer će biti manje posla u redovnoj psihijatriji.

Stanić je rekao da je na sastanku bilo riječi i o zastoju u isplati sredstava korisnicima socijalne zaštite zbog dugovanja opštine, ali bi od septembra isplata trebala biti redovna.

Načelnik Bjelica rekao je novinarima da će nakon početka rada Zavoda za forenzičku psihijatriju, u tri zdravstvene ustanove na području opštine Sokolac biti zaposleno oko 350 radnika.

On je napomenuo da je dogovoreno da višak radnika u Domu zdravlja i Psihijatrijskoj klinici bude zaposlen u Zavodu za forenzičku psihijatriju.

Direktor sokolačkog Doma zdravlja Andrijana Stanar rekla je da ova ustanova ne plaća doprinose zaposlenima od 2009. godine, tako da je dug Poreskoj upravi Republike Srpske oko dva miliona KM.

Ona je napomenula da je broj radnika smanjen, ali se ne mogu isplaćivati porezi na lične dohotke, tako da se dug akumulira i iznosi oko 35.000 KM. U ustanovi je zaposleno 75 radnika, a urađen je plan finansijske konsolidacije.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare