Bibliotečki fond bogatiji za oko 750 knjiga

0

SOKOLAC – U Narodnoj biblioteci Sokolac prošle godine je knjižni fond uvećan za 756 knjiga, organizovano je 10 promocija novih izdanja i četiri književne večeri, rekla je Srni direktor ove ustanove Božica Janković.

Ona je navela da je kupovinom knjižni fond obogaćen sa 275, a donacijama i poklonima sa više od 480 knjiga, koje su uglavnom aktuelni naslovi za odrasle i literatura za djecu.

Prema njenim riječima, organizovano je više manifestacija, među kojima 10 promocija na kojima su čitalačkoj pubici pisci predstavili svoje nove knjige, te četiri književne večeri, jedna izložba likovnih radova i tri radionice.

Jankovićeva je izrazila zadovoljstvo prošlogodišnjom posjetom ovoj ustanovi predsjednika Matice srpske Dragana Stanića kada je promovisan Letopis Matice Srpske, kao i posjetom biblioteci srpskog književnika i putopisca Viktora Lazića iz Beograda.

U saradnji sa školama i vrtićem, biblioteka je organizovala veče druženja sa srednjoškolcima, izložbu likovnih radova talentovanih srednjoškolca, te radionice sa osnovcima, predškolcima i polaznicima odjeljenja sa posebnim potrebama.

Jankovićeva je podsjetila da je za učenike osnovne škole članarina za korištenje usluga biblioteke besplatna, za srednjoškolce, penzionere i nezaposlene pet KM, a za zaposlena lica 10 KM godišnje.

„Biblioteka će u ovoj godini nastaviti redovan rad na zaštiti i promociji kulturnog nasljeđa i zavičajne baštine, njegovanju književnog srpskog jezika, promociji knjige i čitanja kod svih uzrasta, kao i kulturnog stvaralaštva“, navela je Jankovićeva.

Narodna biblioteka Sokolac trenutno raspolaže sa 30.724 bibliotečke jedinice, broj korisnika je 415, a broj posjeta u prošloj godini 5.203.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare