Bezbjednost zadovoljavajuća – bez težih krivičnih djela

0
Bezbjednost zadovoljavajuća - bez težih krivičnih djela

FOČA – Na području Policijske uprave Foča stanje bezbjednosti u prva tri mjeseca je zadovoljavajuće, a ukupan broj krivičnih djela, u odnosu na isti period prošle godine, smanjen je za 3,5 odsto, rečeno je danas na redovnoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Foča Radenko Vasiljević naveo je da je u prvom tromjesečju ove, u odnosu na prošlu godinu, došlo do blagog povećanja prekršaja javnog reda i mira, sa 33 na 37, dok je broj saobraćajnih nezgoda smanjen sa 45 na 38.

„Najvažnije je da nije bilo nesreća sa poginulim licima, dok su se dogodile tri saobraćajne nesreće sa teško povrijeđenim licima“, rekao je Vasiljević.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović naveo je da je od januara do marta evidentirano 55 krivičnih djela, od čega je najviše krađa, dok nije bilo ubistava niti razbojništava.

„Evidentirano je 20 krivičnih djela od nepoznatih izvršilaca, od čega je policija rasvijetlila 14, odnosno 64 odsto“, napomenuo je Tomović.

Za urušavanje platoa ispred robne kuće, koje se dogodilo krajem prošle sedmice, Tomović je rekao da je policija postupila po naređenju okružnog tužioca u čijoj je nadležnosti dalje postupanje.

„Prilikom građevinskih radova koje su izvodili radnici preduzeća `Pavgord` iz Foče urušio se plato ispred robne kuće usljed čega je došlo do oštećenja poslovnih i privatnih prostora, koji se nalaze u sklopu robne kuće. Obaviješten je tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da izvršimo uviđaj, koji smo uradili, nakon čega smo obavijestili opštinu radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti“, rekao je Tomović.

On je dodao da će policija u vezi sa ovim događajem postupati po naredbama Okružnog tužilaštva.

Na konferenciji za novinare je navedeno i da je od početka godine na području ove uprave evidentirano 128 nelegalnih migranata, među kojima je bilo i deset žena, te petoro djece.

Fočanska policija od danas je u novim uniformama, koje se od starih najviše razlikuju po neobičnim šapkama.

Iz policije upozoravaju vozače da voze prema propisima, i obavještavaju da će brzina kretanja vozila na putevima na području koje pokriva ove uprava od 22. aprila biti kontrolisana radarskim sistemom „ramer 10“ i to na području Višegrada, Novog Goražda, Rudog i Foče.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare