Bezbjednost u opštini na zadovoljavajućem nivou

0

SOKOLAC – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić danas je sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom zaključio da je stanje bezbjednosti na području opštine na zadovoljavajućem nivou.

Jovičić je rekao da stabilnost može biti povećana zajedničkim radom kontrolnih organa opštine Sokolac i policije na terenu.

On je nakon sastanka na Sokocu rekao novinarima da će posebnom opremom i vozilima u narednom periodu biti ojačana Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Sokolac, što bi, u saradnji sa putnim službama, trebalo povećati bezbjednost u saobraćaju.

Jovičić je istakao da, kada je riječ o kriminalitetu, MUP radi svoj posao u skladu sa zakonskim propisima i pravilima istrage, te sarađuje i sa lokalnom zajednicom kada su potrebne dodatne informacije.

Bjelica je novinarima nakon sastanka rekao da je saradnja lokalne vlasti sa pripadnicima Policijske stanice dobra, te da pokušavaju poboljšati uslove bezbjednosti kako bi maksimalno bila zaštićena imovina i lica na području ove opštine.

Na sastanku je bilo riječi i o kampanji “Žetva dva”, a Bjelica je pozvao građane sa područja opštine da u Policijsku stanicu, bez posljedica, predaju oružje koje ne mogu posjedovati.

On je istakao da će se u narednom periodu raditi na poboljšanju bezbjednosti učesnika u saobraćaju, na popravci semafora, biće postavljeno više kamera koje će kontrolisati saobraćaj, a na dva ulična prelaza bi trebalo izgraditi pasarele. Bjelica je podsjetio i da je oko dječijeg obdaništa postavljena nova ulična rasvjeta.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević i komandir sokolačke Policijske stanice Mladen Vukojičić.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments