Bezbjednosno stanje na Jahorini tokom zimske turističke sezone je zadovoljavajuće, što pokazuju i analize u oblasti kriminaliteta i narušavanja javnog reda i mira, izjavio je zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Predrag Ćajić.

„Bilo je nekih prijavljenih krivičnih djela, ali su to imovinski delikti i krivična djela koja nisu toliko opasna“, rekao je Ćajić na konferenciji za novinare na Palama.

On je naveo da je broj policijskih službenika na području Jahorine u vrijeme zimske turističke sezone povećan, te da se na ovoj planini trenutno, radi obuke, nalaze i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice iz Banjaluke.

Komentarišući nedavno hapšenje tri muškarca iz Banjaluke u hotelu „Vučko“ zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, Ćajić je istakao da je nadležnom tužilaštvu dostavljen izvještaj o ovom slučaju.

„Sada očekujemo da se tužilac izjasni, nakon analize predmeta“, dodao je Ćajić.

Na Jahorini su 2. februara uhapšena tri lica iz Banjaluke čiji su inicijali Đ.A. /24/, M.Š. /24/ i S.L. /24/, koji su verbalno, a zatim uz prijetnju vatrenim oružjem, zahtijevali od radnika hotela alkoholno piće.

Policija je saznala i da je G.Š. /45/ iz Istočne Ilidže nešto ranije prijetio pištoljem ovim licima, u hotelu čiji je vlasnik, te je i on uhapšen.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare