Bez električne energije 27 sela

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac od jutros 27 sela nema struju, usljed kvarova na dalekovodima nastalim zbog snježnih padavina.

Ukupno 15 sela na području ove opštine nema struju zbog kvara na dalekovodu Kaljina, a četiri zbog kvara na dalekovodu Autobaza, rekao je Srni rukovodilac ekipa mreža i postrojenja u sokolačkoj Radnoj jedinici „Elektrodistribucije“ Žarko Bartula.

Bartula je istakao da struje nema od jutros ni na dalekovodu Novo selo od Knežine do Vrabaca, kao ni na dalekovodu Unis od sela Podromanija i dalje.

On je istakao da je uzrok kvara mokar snijeg koji se zalijepio za električne vodove i drveće, koje se pod teretom snijega naslanja na vodove.

Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Oko 80 domaćinstava u mjestu Han Pogled i u Vikend naselju na području opštine Han Pijesak nema električne energije od 1.30 časova noćas, zbog kvara na dalekovodu Gornji Zalukovik izazvanog snježnim padavinama, rečeno je Srni u bijeljinskoj „Elektrodistribuciji“.

Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, a sinoćnji kvar na dalekovod LJeskovac u Han Pijesku jutros je otklonjen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare