Bespovratna sredstva za 47 korisnika

0

ROGATICA – Pravo na nepovratnu novčanu pomoć do 8.000 KM za renoviranje ili dogradnju postojećih stambenih objekata na području opštine Rogatica od Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske ima 47 korisnika iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, istaknuto je na sastanku resornog ministra Petra Đokića sa načelnikom opštine Rogatica Radomirom Jovičićem.
Nakon današnjeg sastanka u Rogatici načelnik Jovičić rekao je Srni da je u toku utvrđivanje rang liste korisnika bespovratne novčane pomoći.

U ovoj opštini biće dodijeljeno osam stanova porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Jovičić je podsjetio da je na području opštine do sada boračkim kategorijama dodijeljeno 70 stanova, od čega je za 13 stanova sredstva obezbijedila opština, a za ostale resorno ministarstvo.

Načelnik rogatičke opštine je napomenuo da je na sastanku bilo riječi o prenosu prava vlasništva nad dodijeljenim stanovima sa resornog ministarstva na lokalne zajednice, kako bi otpočeo proces privatizacije stanova i trajnog rješavanja stambenog pitanja boračkim kategorijama.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare