Besplatno finansijsko i pravno savjetovanje

0

ZVORNIK – Opština Zvornik omogućiće prezaduženim građanima uslugu besplatnog finansijskog i pravnog savjetovanja.

Ova usluga građanima će biti omogućena projektom koji opština provodi u partnerstvu sa IFC-om, Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu, Švajcarskim državnim sekretarijatom za ekonomske poslove i Udruženjem za odgovorno upravljanje ličnim finansijama „U plusu“.

Finansijsko i pravno savjetovanje namijenjeno je licima koja nisu u mogućnosti da redovno otplaćuju kreditna dugovanja u jednoj ili više finansijskih institucija.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović pozdravio je projekat za „Besplatno finansijsko i pravno savjetovanje“ i izrazio zadovoljstvo što će stanovnicima ove opštine biti pružena ovakva vrsta usluge.

„Na ovaj način ćemo savjetodavno prezaduženim građanima ponuditi jednu novu vrstu usluge i tako im se i u tom dijelu poteškoća sa kojim se susreću naći pri ruci“, rekao je Stavanović.

U kancelariji će raditi dva radnika iz opštinske uprave koji su obučeni da kao savjetnici pružaju usluge građanima.

Savjetnici će sa licima koja im se obrate sagledati njihovu cjelokupnu finansijsku situaciju i zaduženost, predložiti opcije koje su prilagođene konkretnom slučaju, pojasniti prava, po potrebi kontaktirati finansijske institucije, a sve sa ciljem da se zajedno dođe do rješenja problema.

Savjetnici će raditi u zgradi opštine Zvornik utorkom i četvrtkom, a svima koji se obrate za savjet zagarantovana je apsolutna diskrecija.

Zvaničan početak rada planiran je početkom decembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare