Besplatne knjige za višečlane porodice

0
Besplatne knjige za višečlane porodice

SOKOLAC – Udruženje „Majka i dijete“ Sokolac podijelilo je danas 47 kompleta udžbenika za učenike trećih i četvrtih razreda osnovne škole iz višečlanih porodica sa područja ove opštine.

Predsjednik ovog udruženja Slavica Curović istakla je da već šest godina ovo udruženje, uz pomoć opštine, izdvaja od 6.000 do 6.500 KM za kupovinu kompleta knjiga učenicima trećih i četvrtih razreda u porodicama sa troje i više djece u kojima majka nije zaposlena.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, uručujući poklone i čestitajući mališanima polazak u školu, rekao je da malo koja lokalna zajednica u BiH, kao što je Sokolac, podržava aktivnosti vezane za djecu i njihovo obrazovanje u nastojanju da porodice budu zdrave, a djeca odrastu u dobre ljude.

„Od početka godine organizujemo niz novogodišnjih i božićnih svečanosti za najmlađe, potom obilježavamo zajedno sa njima sve značajne datume, u skladu sa mogućnostima nagrađujemo najbolje učenike, studente i sportiste, organizujem više svečarskih, memorijalnih i multinacionalnih turnira i koncerata“, dodao je Bjelica.

Napomenuvši da u svemu tome posebno mjesto pripada polasku u školu i da lokalna uprava nastoji da pomogne školarcima i njihovim roditeljima, Bjelica je najavio da će u petak, 1. septembra, iz njegovog kabineta stići još jedan vid pomoći učenicima.

„Svi učenici prvih i drugih razreda u Osnovnoj školi ‘Sokolac’ na svečanom prijemu za prvačiće u sali Osnovne škole, dobiće besplatno kompletan školski materijal i pribor i nema potrebe da to roditelji kupuju“, poručio je Bjelica.

On je najavio da će biti obezbijeđeno i 100 školskih ruksaka za socijalno ugrožene porodice, zahvaljujući Vladi Vojvodine i pokrajinskom sekretaru za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost Zoranu Miloševiću.

Jelena Borovčanin /34/, majka troje djece, preuzela je danas komplet knjiga za četvrti razred za kćerku Nikolinu, odličnu učenicu Osnovne škole „Sokolac“.

„Ova pomoć mi znači puno jer u porodici odnedavno radi samo moj muž, ja sam bez posla, ali brinem o djeci i domaćinstvu. Porodici kao što je moja svaka pomoć je dobro došla i zahvaljujem Udruženju ‘Majka i dijete'“, istakla je Borovčaninova.

Udruženje „Majka i dijete“ osnovano je prije šest godina i okuplja oko 100 porodica sa troje i više djece, u ovoj lokalnoj zajednici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare