Besplatna članarina i za nezaposlene i djecu poginulih boraca

0

Članarina u Narodnoj biblioteci „Pale“ besplatna je za nezaposlene, djecu poginulih boraca, djecu predškolskog uzrasta i učenike prvog razreda osnovne škole, rekla je Srni direktor Biblioteke Nada Gajović. Gajovićeva je navela da je iznos članarine kao i prošle godine – 10 KM, a da će od septembra do kraja godine učlanjenje koštati pet KM.

„Članarina je besplatna za sve nezaposlene, evidentirane u birou Zavoda za zapošljavanje Pale, uz priloženu potvrdu Zavoda o nezaposlenosti“, istakla je Gajovićeva.

Ona je naglasila da je prošle godine u Biblioteku upisano 1.120 korisnika i da je povećan broj čitalaca.

„Mnogi sugrađani donose nam knjige jer prepoznaju Biblioteku kao instituciju u kojoj se knjiga najbolje čuva, a mi se trudimo da ih obradujemo aktuelnim naslovima. Nabavljamo i stručnu literaturu zbog potreba studenata i fakulteta“, kaže Gajovićeva.

Ona je dodala da je Biblioteka prije nekoliko godina pokrenula izdavačku djelatnost i da godišnje objavljuje jednu knjigu.

„U Kulturnom centru prošle godine smo promovisali knjigu `Narodna muzička tradicija Pala i okoline` autora Zorane Guje“, rekla je Gajovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments