Besparica smanjila posjetu ski centrima

0

Na većini planina u BiH prethodnih dana nije zabilježen veći broj turista zbog niskog snježnog pokrivača, ali i lošeg standarda građana.

Kapaciteti hotela na planinskim ljepoticama popunjeni su u prosjeku oko 50 odsto, iako je uobičajeno da u ovo doba godine, zbog novogodišnjih praznika, posjećenost bude znatno veća, pišu „Nezavisne novine“. Na Vlašiću je visina snijeg tek nekoliko centimetara, pa gostiju gotovo i nema, dok su kapaciteti na Olimpijskom centru Jahorina popunjeni od 50 do 60 odsto.

„Trenutno je prirodni snijeg visok oko 20 centimetara, a da je bilo više padavina to bi se osjetilo i na broju posjetilaca. Ipak, s obzirom na krizu mi smo zadovoljni i sadašnjom posjećenošću Jahorine, jer je svake godine otprilike ovakva situacija“, kaže Zorica Stojanović, stručni saradnik za odnose s javnošću Olimpijskog centra Jahorina.

I u Hotelu „Monument“ na Kozari navode da popunjenost kapaciteta trenutno nije potpuna.

„Na Kozari trenutno posjećenost nije baš toliko idilična. Imamo nešto malo gostiju, ali nadamo se da će narednih dana biti više snijega, kako bi stanje bilo popravljeno. Temperatura je optimalna, ali, nažalost, snijeg je visok svega 10 do 15 centimetara“, rekli su u ovom hotelu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments