Bebi-paketi za novorođene bebe

0
Bebi-paketi za novorođene bebe

ZVORNIK – Podjelom četiri bebi-paketa za novorođene bebe u porodilištu Opšte bolnice Zvornik, Gradska organizacija Crvenog krsta počela je obilježavanje „Nedjelje Crvenog krsta“, koja će trajati do utorka, 15. maja.

Bebi-pakete uručili su predsjednik i sekretar Graske organizacije Crvenog krsta Dejan Galić i Danojka Mićić.

Mićićeva je rekla da je Gradska organizacija Crvenog krsta planirala da, u okviru „Nedjelje Crvenog krsta“, organizuje Regionalno takmičenje iz poznavanja pružanja Prve pomoći, te da u školama izvrše podjelu propagandnog materijala i markica Crvenog krsta.

„U toku ove nedjelje počeće realizacija Programa upozoravanja na opasnosti od mina, koji sprovodi Crveni krst Republike Srpske“, rekla je Mićićeva.

Ona je dodala da su od 14. maja predviđene edukacije iz oblasti Crvenog krsta za učenike od četvrtog do devetog razreda u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, a planirana je i izgradnja dva igrališta pored Osnovnih škola „Jovan Cvijić“ u Drinjači i „Desanke Maksimović“ u Čelopeku.

Galić je napomenuo da će aktivisti, volonteri i podmladak Crvenog krsta obići 10 najugroženijih porodica na području Zvornika i uručiti im higijenske pakete.

„Želja nam je da organizujemo i prijem kod gradonačelnika Zvornika za dobrovoljne davaoce krvi iz Srednjoškolkog centra ‘Petar Kočić’ i Tehničkog školskog centra koji su ove godine prvi put darovali krv, te da im uručimo zahvalnice, knjižice i prigodne pokolone“, rekao je Galić.

Mićićeva i Galić su podsjetili da će se u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta vršiti i podjela odjeće i obuće za socijalno ugrožena lica.

Donator bebi i paketa sa higijenskim sredstvima je Crveni krst Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments