Batak: Kovač je pogrešno informisan, na silu nećemo ništa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Udruženja radio-taksista Istočno Novo Sarajevo Radoslav Batak demantovao je tvrdnje načelnika opštine Istočna Ilidža Predraga Kovača da članovi ovog udruženja namjeravaju da blokiraju taksi stajališta u opštini Istočna Ilidža i opštinsku zgradu.

„Kovač je pogrešno informisan. Niko nije rekao da će blokirati opštinu. Nemamo namjernu da bilo šta blokiramo ili radikalno radimo. Na silu nećemo ništa da radimo“, rekao je Batak Srni.

Prema njegovim riječima, taksisti iz Istočnog Novog Sarajeva će se pravnim sredstvima boriti za svoja prava.

„Mi nismo politički angažovani i samo tražimo svoja prava. Uložili smo žalbe i obratili se Skupštini grada Istočno Sarajevo, od koje tražimo da se ponaša u skladu sa nedavno usvojenim zakonom, a to znači da donese novu odluku“, rekao je Batak.

On je naveo da su upućivali Kovaču pozive za razgovor, ali da ih on ignoriše.

„Mi stojimo 20 godina na tim taksi stajalištima i on nas je otjerao prije tri mjeseca“, naglašava Batak, koji je najavio da će taksisti, najvjerovatnije, uskoro održati konferenciju za novinare.

Načelnika opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač danas je rekao da u ovoj opštini već desetak dana „imaju nagovještaje“ da se taksisti iz opštine Istočno Novo Sarajevo spremaju da blokiraju taksi štandove na području Istočne Ilidže, kao i zgradu ove opštine, nezadovoljni što im se ne dozvoljava da stoje na taksi štandovima u opštini Istočna Ilidža.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare