Baraž: Romanija i Podrinje iz Janje igraju za popunu Prve lige!

0

Nakon odustajanja šampiona drugoligaškog Istoka, ekipe Napretka, od ulaska u Prvu ligu, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske odlučio je juče da Podrinje iz Janje kao prva ekipa iza sastava iz Donjeg Šepka, i Romanija, koja je ispala, igraju baraž mečeve za popunu mjesta koje je ostalo upražnjeno.

– Odlučili smo se za jedno kompromisno rješenje i smatramo da je najbolje da Podrinje iz Janje i Romanija iz Pala odigraju baraž mečeve, nakon čega će biti poznato koja ekipa će zaigrati u Prvoj ligi, a koja na drugoligaškom Istoku. Prva utakmica biće na programu 31. jula, dok će se odlučujući revanš duel igrati 7. avgusta – objašnjava generalni sekretar srpske kuće fudbala, Rodoljub Petković.

Pored popune Prve lige, bilo je riječi i o statutu FS BiH. Ni nakon ove sjednice Izvršnog odbora, stav ljudi iz FS Srpske nije se mjenjao, što znači da oni nisu za jednog predsjednika FS BiH, već isključivo za instituciju Predsjedništva, kao što je to i do sada bio slučaj.

– Ni nakon ove sjednice nismo mijenjali svoj stav, što znači da ostajemo pri onom što smo dogovorili na Skupštini 27. marta ove godine, a to je da nema ukidanja institucije Predsjedništva i od toga neće biti odstupanja – uvjerava Petković.

Prema njegovim riječima, to ne znači i kraj dogovora oko nekih drugih stvari.

– Ovaj naš stav ne znači kraj priče kada su u pitanju dogovri na drugim poljima. Naprotiv, mi prihvatamo ostale izmjene i dopune Statuta, koje su do sada najvećim dijelom i bile inicirane s naše strane – zaključuje gerneralni sekretar Fudbalskog saveza Srpske, Rodoljub Petković.

(www.palelive.com / Fokus / foto: duel dvije ekipe iz 2008. godine)

Pročitati još: Romanija poziva sponzore

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare