Bacač Mesud Pezer oborio rekord star 30 godina

0
Bacač Mesud Pezer oborio rekord star 30 godina

SOKOLAC – Na tradicionalnom 17. Atletskom mitingu na Sokocu, sa kojim je ujedno održano i Atletsko prvenstvo Republike Srpske za seniore, danas je srušen rekord BiH u bacanju kugle i zabilježeno niz veoma dobrih rezutata, rekli su u Organizacionom odboru mitinga.

„Mesud Pezer, bacač kugle iz Atletskog kluba `Zenica` postigao je novi rekord BiH za seniore, koji iznosi 21 metar 40 centimetara i srušio 30 godina star rekord Zlatana Saračevića, legendarnog bacača jugoslovenske atletike koji je držao rekord sa 21 metar i 11 centimetara“, rekao je Srni predsjednik Organizacionog odbora Neđo Đurović.

On je naglasio da je dobar rezultat na stadionu Bara postigao i Hamza Alić, koji je danas bacio kuglu 19,80 metara.

Strahinja Jovančević iz Atletskog kluba „Crvena Zvezda“ skorčio je u dalj 7,50 metara što je, prema riječima Đurovića, veoma dobar rezultat.

Ova tri takmičara su nastupili u okviru Atletskog mitinga van konkurencije.

Na mitingu u Sokocu nastupila je, nakon pauze, ranija prvakinja Evrope Tatjana Jelača, koja je bacila koplje 53 metra.

Srpska reprezentativka Marija Vučenović je bacila koplje 58 metara i osvojila prvo mjesto.

Đurović ističe da se od domaćih atletičara istakla Mladena Petrušić prvakinja Balkana u sedmoboju i Sara Lučić, prvakinja Balkana i šesta u skoku uvis na svjetskom prvenstu za juniore u Najrobiju.

Organizator Atlestkog mitinga u Sokocu Atletski klub „Glasinac“ Sokolac uručio je medalje i pehare sportistima sa naboljim rezultatima.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare