“Baba u pubertetu” i “Junak u tregerima” oduševili mališane

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Amfiteatru “Beli Vuk” u Tvrdimićima danas su, u okviru programa 19. Međunarodnog festivala poezije za djecu i omladinu Istočno Sarajevo, pjesnici Tode Nikoletić i Jovo Čulić promovisali svoje nove knjige “Baba u pubertetu”, odnosno “Junak u tregerima”.

U ovom događaju učestvovali su učenici osnovnih škola “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu, “Petar Petrović NJegoš” u Istočnoj Ilidži, “Jovan Dučić” u Kasindolu i “Aleksa Šantić” u Vojkovićima, koji nisu krili svoje zadovoljstvo tokom druženja sa poznatim dječijim pjesnicima.

Stihove su govorili, ali i sa njima pjevali i razgovarali, Tode Nikoletić, Dušan Pop Đurđev, Mirko Vuković, Jovo Čulić, Nedeljko Zelenović, Boris Đorem, Marjana Petronić, dok je u muzičkom programu nastupio Branimir Rosić sa “Čarolijama leteće gitare”.

Zatvaranje Festivala planirano je za sutra u LJetnoj učionici Osnove škole “Sveti Sava” pod motom “Pjesme nagrađenih”, kada će magistar književnoistorijskih nauka Danijela Mrda, koja je i direktor ove škole, proglasiti pobjednike 19. Međunarodnog festivala poezije za djecu i mlade, na koji je pristiglo 720 dječijih radova.

Nagrađene pjesme u narednom periodu biće pročitane u osnovnim školama na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, na časovima srpskog jezika.

Organizator Festivala Produkcija “Forum teatar” iz Istočnog Sarajeva obezbijedio je da sve aktivnosti budu sprovedene u skladu sa preporukama i mjerama protiv širenja virusa korona koje su propisale nadležne institucije u Republici Srpskoj.

Međunarodni festival poezije za djecu i mlade u Istočnom Sarajevu tradicionalno podržavaju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a medijski sponzori su Novinska agencija Republike Srpske – SRNA i Radio-televizija Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments