B92 napravio lijepu reklamu Jahorini

0

Jedan od najčitanijih info portala u Srbiji, beogradski B92 napravio je lijepu reklamu Jahorini tekstom “Srpski turisti vole Jahorinu“. Iako u tekstu postoji strašan lapsus da “sneg pada od oktobra do kraja jula”, zaboravljen šestosjed “Skočine”, i po ko zna koji put preporuka Sarajeva u odnosu na Pale, može se reći da je pozitivan. Tekst prenosimo u originalu:

“Olimpijska planina sve više mami skijaše iz Srbije i regiona. Uveče može da se ode do Sarajeva, koje je udaljeno 28 kilometara.

Ko želi da uživa u skijanju, treba da ide na Jahorinu. Sve ostale planine u regionu služe za pokazivanje i dobre su za početnike.

Da na Jahorini nije dobro, kako kažu domaćini, slovenački turisti ne bi dolazili na najlepšu planinu Republike Srpske.

– Naši gosti su skijaši koji dobro znaju zašto je Jahorina najbolja – kaže Branka Petronić iz hotela “Lavina”.

– Imamo dosta gostiju iz Srbije, a dolaze nam turisti i iz mnogih zemalja poput Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Imamo goste različitih godina: parove s decom, omladinu, starije skijaše. Međutim, naš hotel od ostalih izdvaja noćni život, pa su mladi naši glavni posetioci.

Jahorina ima bezbroj prednosti u odnosu na ostale ski-centre u regionu, a jedna od njih je i noćni život. Pored odlične zabave na Jahorini, oni koji su željni provoda mogu svake večeri da “skoknu” do Sarajeva, udaljenog 28 kilometara.

Ipak, kvalitetan sneg, fantastična klima, 20 kilometara staza za alpske discipline i blage padine glavni su razlozi zašto turisti dolaze na ovu planinu. Na Jahorini sneg pada od oktobra do kraja jula. Desetogodišnji prosek visine snežnog pokrivača u februaru iznosi 106 centimetara.

INFO
* Dnevni ski-pas 18 evra
* Šestodnevni 95 evra
* Individualni časovi 15 evra
* Grupni časovi 9 evra
* Oprema dnevno 10 evra
* Nedelju dana 50 evra
* Kafa 0,8 evra
* Kolači 1-2 evra

BROJKE
* 175 dana godišnje pada sneg
* 2 Šestoseda i 4 dvoseda ima na Jahorini
* 4 ski-lifta su na raspolaganju skijašima
* 5.000 kreveta ima na ovoj planini

– Turisti na Jahorinu ne dolaze samo zbog skijanja, već i zbog velnes centra s bazenom, parnim kupatilom, saunom i džakuzijem – kaže Dragan Jakić iz hotela “Termag”.

– Posle “napornog” skijanja, gosti mogu da odu i na kuglanje, a deca u igraonicu. Prednost Jahorine u odnosu na druge ski-centre je odnos odlične ponude i pristojne cene.

Jahorina ima sve ono što imaju najbolji svetski ski-centri, pa i ekskluzivni restoran gde gosti, uz zvuke klavira, mogu da probaju specijalitete kuvara Vlade Simića.

Gostima je na raspolaganju i etno-restoran “Koliba”, koji se nalazi uz samu stazu Poljice, gde mogu da se okrepe uz planinski jahorinski čaj, da probaju razne specijalitete ili noću zapevaju.

– Gostima je obezbeđen i bežični internet, satelitski programi i besplatna usluga čuvanja dece – kaže Aleksandar Prović iz hotela “Vučko”.

– Nikome ništa ne može da zafali, jer imamo i knjižare, prodavnice, apoteke, frizerske salone i besplatan parking.”

(www.palelive.com / B92)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments