Autoprevoznici blokirali saobraćaj

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja autoprevoznika “Romanijatrans” iz Sokoca danas su na dva sata kamionima blokirali saobraćaj u Sokocu u Romanijskoj ulici, nezadovoljni što oni ne dobijaju poslove prevoza trupaca, već firme iz drugih opština.
Predsjednik Udruženja Nikola Marković rekao je novinarima da mirnim protestima žele upozoriti rukovodioce “Šuma Republike Srpske” da ne mogu dodjeljivati ove poslove preduzećima iz drugih opština.

On je istakao da je danas u Sokocu u 11.00 časova trebalo da bude održan teneder za prevoz šumskih drvnih sortimenata sa lagera do centralnog stovarišta, ali nije održan, jer su na tenderu bila prijavljena dva ponuđača, a trebalo je da ih bude najmanje tri.

Prema njegovim riječima, ovo udruženje ima problema sa Javnim preduzećem šumarstva “Šume Republike Srpske” i Šumskim gazdinstvom “Romanija” iz Sokoca u vezi sa dodjelom poslova, jer posao prevoza trupaca iz šume do centralnog stovarišta dobijaju firme koje nisu sa ovoga područja.

Marković je rekao da je vrijednost poslova na tenderu oko 750.000 KM, a u pitanju je prevoz 75.000 metara kubnih oblovine sa lagera na centralno stovarište.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments