Atletičarke „Glasinca“ druge na prvenstvu BiH

0
Mladena Petrušić rekorderka BiH u petoboju
Arhiv

SOKOLAC – Atletičarke sokolačkog „Glasinca“ osvojile su drugo mjesto na Ekipnom seniorskom prvenstvu BiH u Sarajevu, osvojivši 45 bodova, kao i prvoplasirani „Borac“ iz Banjaluke.

Trener sokolačkog Atletskog kluba Neđo Đurović istakao je da je zadovoljan postignutim rezultatima i tvrdi da je njegovoj ekipi prvo mjesto izmaklo samo za jednu pobjedu atletičarki „Borca“.

On je dodao da je na ovom prvenstvu u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo „Borcu“ koji je imao 45 bodova, drugoplasirani je „Glasinac“, a treće mjesto pripalo je Atletskom klubu „Sarajevo“ iz Sarajeva.

„Trebalo nam je malo više sportske sreće i još jedna pobjeda u nekoj od disciplina za prvo mjesto. Bili smo sve vrijeme favoriti, do posljednje discipline-štafeta četiri puta 100 metara“, rekao je Đurović Srni.

On je istakao da je zadovoljan što su atletičarke „Glasinca“ dale sve od sebe.

Prema njegovim riječima, na ovom takmičenju posebno su se istakle Mladena Petrušić u disciplini prepone 100 metara rezultatom 15,15 sekundi i Sara Lučić skokom uvis 177 centimetara i osvojile su prva mjesta.

Druga mjesta pripala su Draženki Gavrić na 3.000 metara stipl, Mladeni Petrušić u skoku udalj, Anji Čolaković u troskoku, Željki Bartuli u bacanju kugle, Anđeli Kovačević u bacanju koplja, Dajani Subašić u kladivu, te ekipi štafete četiri puta 100 metara.

Iz ekipe „Glasinca“ treće mjesto osvojila je Tijana Zekić na 100 metara, Ivana Poluga četvrto na 400 metara, a peto Draženka Gavrić na 800 metara i Vesna Fifić na 3.000 metara.

Atletičari sokolačkog „Glasinca“ pripremaju se za nastup na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama koje će biti održane od 3. do 7. jula na Sokocu.

Ekipno seniorsko prvenstvo BiH u atletici održano je u subotu, 15. juna, na Atletskom centru „Koševo“ u Sarajevu, a domaćin je bio Atletski klub „Sarajevo“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare