Atletičari “Glasinca” u 2018. osvojili više od 100 medalja

0

SOKOLAC – Atletičari sokolačkog “Glasinca”osvojili su u 2018. godini više od 100 medalja, učestvujući na Prvenstvu Balkana i gotovo svim takmičenjima u kalendaru Atletskog saveza BiH i Republike Srpske.

Trener Neđo Đurović ističe za Srnu da je prošla godina bila jedna u nizu uspješnih i napominje da se za 20 godina postojanja “Glasinac” okitio sa 26 balkanskih medalja, što ih svrstava u jedan od najuspješnijih sportskih klubova u Srpskoj, pa i BiH.

On posebno naglašava da je Sara Lučić, reprezentativka BiH iz Republike Srpske, osvojila srebro prošlog vikenda na Dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu do 20 godina, skokom uvis od 175 centimetara.

Lučićeva je prošle godine na “Balkanijadi” u dvorani i na otvorenom prvenstvu osvojila dvije bronzane medalje, a u cijeloj sezoni pokazala da je najperspektivnija atletičarka u Republici Srpskoj i BiH.

Ona je na prošlogodišnjem mitingu u Baru oborila rekord BiH skokom uvis od 183 centimetra, a potom zauzela 19. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Tampereu /Finska/ i bila šesta na Mediteranskim igrama za sportiste do 23 godine u Italiji.

Đurović naglašava da je prije par dana član Atletskog kluba “Glasinac” Mladena Petrušić od Sportskog saveza BiH dobila priznanje za posebne uspjehe u sportu, što je samo jedno u nizu njenih priznanja.

“Petrušićeva je jedna od najuspješnijih atletičarki u BiH – ona je postala prvakinja Balkana i srušila rekord BiH i Republike Srpske za seniorke u sedmoboju na otvorenom star 30 godina, osvojivši 4.990 bodova. To je za nju bila osma medalja sa `Balkanijade`”, ističe trener “Glasinca”.

Đurović napominje da su na Prvenstvu Balkana učestvovali drugi sokolački atletičari – Aleksandar Lučić /koplje/ i Anja Čolaković /troskok/.

On se posebno ponosi “balkanskim medaljama”, s obzirom na to da je, kako kaže, to jedno od najstarijih tradicionalnih takmičenja koje traje od tridesetih godina prošlog vijeka i sada okuplja atletičare iz 18 država.

Trener “Glasinca” velike nade polaže u mlade snage ovog kluba, među kojima izdvaja Mihajla Memedovića, svestranog pionira koji ove godine prelazi u mlađe juniore i postiže dobre rezultate u skoku udalj, skoku uvis, bacanju koplja, troskoku i trčanju na 100 metara sa preponama.

“Memedović je kandidat za ovogodišnje Prvenstvo Balkana za mlađe juniore i za predstojeći ljetnji Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF/ i trebalo bi da se i u toj svojoj svestranosti opredijeli za dvije discipline koje su mu najdraže”, preporučuje trener.

Od atletičara “Glasinca” on očekuje mnogo dobrih rezulatata i na predstojećim 56. Međuopštinskim sportskim igrama /MOSI/, čiji će domaćin ove godine biti opština Sokolac.

Đurović navodi da je “Glasinac” i po ekipnim rezultatima u samom vrhu atletike u BiH.

Ženska ekipa već 15 godina zaredom nikada nije bila lošije plasirana od trećeg mjesta na svim takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH.

Budućnost Atletskog kluba “Glasinac”, u kojem je trener 20 godina, Đurović vidi u mladima koji dolaze, počevši od škole atletike sa 25 mališana koju vodi Gorana Cvijetić, djevojka sa osam balkanskih medalja i, kako kaže, jedna od najuspješnijih takmičarki svih vremena u BiH.

Tu je i nekoliko starijih pionira i mlađih juniora koji su imali zapažene rezultate na prvenstvima u prošloj godini.

Trener Đurović kaže da je već 55 godina u atletici, kao takmičar i trener, nošen entuzijazmom, dobrim rezultatima, medaljama, nagradama i priznanjima, ali ističe da je vrijeme da nekom iz mlađe generacije preda kormilo Kluba u 2019, u kojoj “Glasinac” obilježava 20 godina obnovljenog rada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments