Asfalt za put Šekovići – Živinice

0

ŠEKOVIĆI – Opštine Šekovići i Živinice zainteresovane su za rekonstrukciju i asfaltiranje regionalnog puta koji ih povezuje, a ta saobraćajnica mogla bi da ima i širi regionalni značaj i potrebno je već u ovoj godini preduzeti praktične korake, istaknuto je na današnjem sastanku načelnika ovih opština Momira Ristića i Samira Kamenjakovića.
Ristić je rekao Srni da bi ova dionica, kada bude završena, predstavljala najbližu saobraćajnu vezu opštine Šekovići i regije Birač sa Tuzlom i dalje, sa Dobojom i Banjalukom.

„Duž te dionice, na našem dijelu puta, brojna su sela koja polako odumiru. Naš cilj je ruralni razvoj i ovaj put bi i te kako tome dao doprinos. Vjerujem da će nas u ovoj ideji podržati Vlada Republike Srpske i `Putevi Republike Srpske`“, naveo je Ristić.

On je istakao da je opština Šekovići sopstvenim sredstvima riješila imovinsko-pravne odnose na toj dionici.

Ristić je napomenuo da je trasa puta na području Šekovića duga 18 kilometara i jedina je u Republici Srpskoj kada je riječ o toj kategoriji puta u potpunosti makadamska.

Kamenjaković je rekao Srni da će ta opština u ovoj godini početi radove na dijelu puta u opštini Živinice.

„Za finansijsku podršku ćemo se obratiti Savjetu ministara BiH, Vladi Federacije BiH i kantonalnim institucijama, a svakako i međunarodnim organizacijama. Vjerujem da pomoć neće izostati“, naveo je Kamenjaković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare