Asfalt na dionici prema Parževićima do kraja sezone

0
Put prema selu Parževići
Put prema selu Parževići

SOKOLAC – Preostalih 800 metara puta za selo Parževići u opštini Sokolac, na dionici Ćavarine-Parževići, biće asfaltiran do kraja ove građevinske sezone, a sredstva od 70.000 KM za to obezbijedilo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

„Odobrena sredstva biće dovoljna za završetak posla, slijedi raspisivanje tendera, izbor izvođača i početak radova na asfaltiranju dionice puta Ćavarine-Parževići, koji će biti završeni do kraja ove građevinske sezone“, rekao je Srni šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti opštine Sokolac Brane Grujić.

On je pojasnio da je najveći dio puta od centra mjesne zajednice Ćavarine prema tom selu ranije asfaltiran, ali da je ostala dionica od 800 metara, koja će ovim projektom biti završena.

Prema njegovim riječima, opština Sokolac ranije je aplicirala na konkurs Ministarstva projektom „Rekonstrukcija i asfaltiranje dionice puta Ćavarine-Parževići“.

Grujić je krajem jula u Bijeljini potpisao sporazum o saradnji na realizaciji projekta obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljena lica i povratnici.

Slične sporazume tada je sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak i Komisijom za izbjeglice i raseljena lica BiH potpisala još 31 opština iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Parževići su od centra mjesne zajednice Ćavarine udaljeni oko tri, a od Sokoca oko osam kilometara i dio od 800 metara lokalnog puta prema ovom selu ostao je do danas nemodernizovan, što stvara poteškoće u odvijanju saobraćaja.

 

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare